"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'li Büyükataman: Bugün onların ‘günah işleme özgürlüğü’ günüdür

17 Aralık 2015, Perşembe 11:18
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ikinci yıl dönümü için, “AKP’li bir milletvekilinin deyimiyle bugün onların ‘günah işleme özgürlüğü’ günüdür. Yarın da günah çıkarma günleri olacaktır. Ancak bu milletin inancında onlar gibi günah çıkarma olmadığı için her iki cihanda mahkûm olacaklardır.” dedi.

‘17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ nedeniyle yazılı açıklama yapan İsmet Büyükataman, 2002 yılında 3Y “Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele” vaadiyle milletten yetki talep eden AKP’nin, Türk siyasi tarihinde eşine ender rastlanan mahiyette bir güçle iktidar sorumluluğunu üstlendiğini, aradan geçen 14 yıla yakın bir sürede yasaklarla mücadele adına kendi yasaklarını koyan AKP hükümetlerinin, yoksulluk konusundaki icraatlarının ‘halkı yoksullaştırarak kendi zenginini türetme’ şeklinde tezahür ettiğini söyledi. 

"İKTİDAR GÜCÜ KULLANILARAK KALIN BİR SİS PERDESİ ÖRTÜLDÜ"

Büyükataman, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından bugüne kadar Türkiye’yi içine girdiği hukuksuzluk fırtınasından çıkarmak için AKP iktidarında en küçük bir olumlu hareket görülmediğine işaret ederek, aksine hırsızlık ve rüşvetin, gizli alışverişlerin üzerine iktidar gücü kullanılarak kalın bir sis perdesi örtüldüğünü belirtti.

AKP’nin; yapılanların yanına kâr kalacağını, hırsızlıkların ve yolsuzlukların unutulacağını sandığını vurgulayan MHP’li İsmet Büyükataman, şöyle devam etti:

“Hâlbuki AKP maşeri vicdanda çoktan mahkûm olmuştur. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla hem halkın milli hafızasında derin izler hem de siyaset platformunda derin çatlaklar meydana gelmiştir. Yargı sisteminin temelinde de Türk demokrasisini yutacak büyüklükte büyük bir yara oluşmuştur.

O günlerde ve sonrasında olup bitenlerin unutulmaması, unutturulmaması için MHP olarak hatırlanacağı üzere 17-25 Aralık günlerini, ‘17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ olarak ilan etmiştik. TBMM Grubumuz bu konuda bir kanun teklifi vermiş, ancak AKP konunun üstünü kapamıştır.

İki yıl önce bugün 17 Aralık’tan itibaren dört bakanın yolsuzluk ve hırsızlık rezaleti gündeme düşünce şeffaflıkla hareket etmesi ve yargı mekanizmalarının çalışmasına izin vermesi gereken AKP iktidarı, meseleyi örtbas etmek için elinden geleni yapmıştır. Neticede bazı bakanlar değiştirilmiş, ortaya serilen pisliklerin üzerini örtme çabaları bürokraside atamalar ve sürgünlerle devam etmiştir.”

“AKP İKTİDARI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ TAMAMEN RAFA KALDIRMIŞTIR” 

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının hemen ardından ortaya bir 'paralel devlet' iddiası atıldığına işaret eden MHP’li Büyakataman, olayı soruşturan savcılara el çektirilmekle kalınmadığını, sürgün ve kovuşturmaya maruz bırakıldıklarını onların emrinde görev yapan polislerin de kıyıma uğratıldığını belirterek “Paralel yapı, rüşvet ve yolsuzluğa maske yapılmıştır.” dedi.

“O günlerden bu yana AKP iktidarı, hukukun üstünlüğünü tamamen rafa kaldırmıştır." şeklinde düşüncesini paylaşan MHP Genel Sekreteri Büyükataman, şunları söyledi:

“Hakkın ve adaletin tecellisini önlemek maksadıyla hukuki süreci tıkayacak, soruşturma safhalarını sakatlayacak tedbirlere başvurmuştur. Yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkları gizlemek üzere yasal değişikliklere gidilmiştir. Meclis'e getirilen torba yasalarla hukukun üstünlüğü torbaya hapsedilmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki ‘Mahkeme kadıya mülk değildir’ 14 yıldır süren yolsuzluk, rüşvet, adam kayırmacılık, hukuksuzluk gibi sayısız kirli icraatla hükümet bacasından salınan kötü kokular, demokrasimizi zehirlemiştir. Zehirlemekle kalmamış, devlet çarkını işlemez hâle getirmiştir.

Vergi ödeyen milletimiz, aşıran 17-25 Aralık’çılardır. Emek veren milletimiz, alın teri hırsızları 17-25 Aralık’çılardır. Millete küfreden havuzcular, devletin malını deniz gören asalaklar 17-25 Aralık’çılardır. 30 yaşındaki bir İranlı kara paracı ve bu karanlık simanın eline düşen eski bakanlar 17-25 Aralık’çılardır. Ayakkabı kutularına milyon dolarları koyan, yatak odalarına servet saklayan hırsızlar 17-25 Aralık’çılardır. Rüşveti bağış gören, yolsuzluğu kapatmak için fetvalar veren sahte âlimler 17-25 Aralık’çılardır. Hırsızlığı günah işleme özgürlüğü olarak tevil eden arsızlar 17-25 Aralık’çılardır.” 

“EMPERYALİZME YAVERLİK YAPANLAR, RÜŞVET VE YOLSUZLUK KERVANININ KETHÜDASI UNVANINI ÇOKTAN ALMIŞLARDIR”

Fuzuli’nin Şikâyetnamesi'ndeki; ‘Selam verdim, rüşvet değildir diye almadılar. Hüküm gösterdim, faydasızdır diye iltifat etmediler’ sızlanmasının tam olarak bugünkü iktidarı anlattığını ifade eden Büyükataman,

“Emperyalizme yaverlik yapanlar, rüşvet ve yolsuzluk kervanının kethüdası unvanını çoktan almışlardır. Bu vicdan körlüğünün, bu akıl noksanlığının, bu inanç eksikliğinin ne bir bahanesi ne de geçerli bir tevili vardır.

AKP’li bir milletvekilinin deyimiyle bugün onların ‘günah işleme özgürlüğü’ günüdür. Yarın da günah çıkarma günleri olacaktır. Ancak bu milletin inancında onlar gibi günah çıkarma olmadığı için her iki cihanda mahkûm olacaklardır.” değerlendirmesini yaptı. 

Okunma Sayısı: 2270
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı