"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milletin aklıyla alay etmeyin

18 Ekim 2017, Çarşamba
OHAL’in 3 ay daha uzatıldığını açıklayan AKP’nin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL döneminde vatandaşların hakları ve özgürlüklerinin korunduğununu savundu. Aynı AKP, 7 Haziran seçimleri öncesinde, OHAL’in kaldırılmasını seçim malzemesi yapmıştı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHALin 3 ay süreyle uzatıldığını belirterek, vatandaşın rutin hayatında OHAL’in varlığı dolayısıyla bugüne kadar herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Herkesin hayatının OHAL’den önceki hakları ve özgürlükleri neyse aynı çerçevede işlediğini anlatan Bozdağ, bu güne kadar bu işleyişte bir sıkıntının yaşanmadığını, bundan sonra da yaşanmayacağını kaydederek, “Sadece terör örgütleri, terör örgütlerinin üyesi teröristler ve bunlara destek verenlere karşı OHAL döneminde alınan tedbirler uygulanmıştır, bundan sonra da aynı şekilde uygulanmaya devam edecektir. Parlamentonun kabul etmesi halinde Olağanüstü Hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır.” ifadelerini kullandı. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, Millî Güvenlik Kurulu’nun özel bir gündemle toplandığını ve süresi dolmak üzere olan Olağanüstü Hal’in uzatılıp uzatılmaması hususunun değerlendirdiğini aktararak, “Olağanüstü Hal’in 3 ay daha uzatılması hususunu Bakanlar Kuruluna tavsiyet etti. Arkasından Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulumuz, terör örgütleriyle daha etkin mücadele etmek maksadıyla hızlı karar almak, alınan kararları hızlı uygulamak, OHAL’i gerekli kılan şartların tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak, demokrasimizin, hukuk devletinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması maksadıyla alınan tedbirlerin devamlılığını temin etmek maksadıyla OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır ve alınan karar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“OHAL devlete ilân edilmiştir”

Bozdağ, özellikle ifade etmek istediği bir hususun bulunduğuna işaret ederek, “OHAL, Türkiye’de devlete ilan edilmiştir. Esasında devleti yönetenlerin kararlarını hızlı alması, uygulaması, terörle etkin ve kararlı mücadele yapması ve Türkiye’yi OHAL’i ilân etmeye zorlayan şartların ortadan kaldırılması maksadıyla bizzat hükümete ilan edilmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

OHAL SEÇİM MALZEMESİ YAPILMIŞTI

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesinde AKP, OHAL’i kaldırdığını siyasî propaganda yöntemlerinde yoğun biçimde kullanmış, yaptırdığı afişlerde OHAL’in kaldırılmasına sevinen bir vatandaşın köyünde huzurla yaşadığını işlemişti.

Etiketler: ohal
Okunma Sayısı: 6807
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • halil

    18.10.2017 15:07:09

    işte değişim bu kadar net. gelirken milletvekili lojmanlarını boşaltan halkla içiçe olalım diyen ama sonra saraylar yapan , yolları devlet kurumlarındaki araç ve personellerle yapacağız diyen ama sonra dudak uçuklatan ihalelere yaptıran bir değişim

  • HÜSEYİN İLHAN

    18.10.2017 12:54:39

    Şu aldatmalara ve kandırmalara hala sahip çıkan dinde tam akli muhakemede eksiklere ithaf olunur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı