"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: 'Sözleşmeli öğretmen sistemi' yeniden geliyor

20 Haziran 2016, Pazartesi 14:27
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilk sözleşmeli öğretmen alımının gelecek yılın şubat ayında yapılacağını bildirdi.

Bakan Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, bir dönem sözleşmeli öğretmen alımı yapıldığını ancak bu öğretmenlerin daha sonra kadroya alındığını anımsattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen öğretmenlerin çoğunluğunun, eş durumundan ya da mazeret nedeniyle tayin istediğini anlatan Yılmaz, Marmara Bölgesi'nin de en fazla öğretmen açığı bulunan bölge olduğunu vurguladı.

Bakan Yılmaz, şu bilgileri paylaştı:

"Açıklar var, bu açıkları kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Diyeceğiz ki 'Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin olduğu yere yapılır'. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 yıl süresince getireceğiz. 5 yılın sonunda performansına bakılarak bu öğretmenleri kadroya alacağız, 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye'nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz."

Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na, sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin madde koyacaklarını bildirdi.

"Uygulamaya ne zaman başlanacağı" sorusu üzerine Yılmaz, "İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi.

Yılmaz, 250 engelli öğretmen alımı yapılacağının anımsatılması üzerine de bu sayının da artırılacağını, muhtemelen 400-500'e çıkaracaklarını belirtti.

AA

Okunma Sayısı: 2339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kubilay

    21.6.2016 03:32:01

    Başarılı olmayacağı baştan bellidir.Zira H. çelik zamanında uygulandı garibanların dışında kimse doğuda kalmadı.İşin içinde adaletsizlik olunca adamı olmayanların kimyaları bozuldu işi rölantiye aldılar.Vekiller mahrumiyete atanan yakınlarını göreve başlamış gibi sahte imzalarla başlatıp Ankara gibi yerlerde uzun süreli görevlendirdiler,bunu gören diğer adaylar gittikleri yerlerde işi yavaşlatarak veya raporla sekteye uğrattı.Olan yine garibanın çocuklarına oldu.İşi herkese eşit olarak uygulasalar ve de maddi -manevi imkanları askerler hakim savcı ve polisler gibi aynı düzeye getirip kimse yakınına ayrıcalık tanımasa bir nebze yürür.Bu iş, ben yaptım olacak demekle olmaz uygulama önemli.Batıda eşi iş sahibi olan birini doğudaki eşinin yanına göndere bilmen için aynı evsaftaki işi nasıl ayarlayacaksın aynı iş oralarda var mıdır.İş yeri sahiplerini mahrumiyet yerlerine nasıl göndereceksiniz bu mümkün mü?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı