"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milli İHA yerli füzeyle vurdu!

18 Aralık 2015, Cuma 10:32
İlk yerli İHA olan Bayraktar TB2'ye Roketsan’ın geliştirdiği anti tank füzesi takıldı. Bayraktar, dün atış testlerini başarıyla tamamladı.

Yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar, dün gerçekleştirilen testle, Roketsan tarafından geliştirilen UMTAS füzeleri ile ilk atış testini başarıyla tamamladı. Kanat altında iki füze taşıyan Bayraktar, hedeflerini yüzde 100 isabetle vurdu.

Dün gerçekleştirilen testte, Bayraktar TB2 tipi İHA’nın kanatlarının altına her biri 37,5 kilogram ağırlığındaki iki UMTAS füze takıldı. Saat 12.00’de kalkan Bayraktar TB2, saat 14.30’da 8 kilometredeki hedefe yer kontrol merkezinden verilen kumanda ile atış yaptı. Beş bin 300 metre yükseklikte ateşlenen füze, atış sahasındaki 2 metreye 2 metrelik hedef panosunu tam isabet kaydetti.

Yaklaşık bir yıldır silahlı İHA üzerinde çalışmalarını sürdüren Kale-Baykar ekibi, Türkiye’yi bu platformu yapabilen dünyadaki beş ülke arasına soktu. Türkiye, 7 yıldır ABD’den silahlı İHA alımı konusunda görüşmeler yapıyordu.

FÜZE ROKETSAN’DAN

Ankara merkezli Roketsan şirketi tarafından geliştirilen UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), ATAK T-129 helikopteri için geliştirildi. Ateşle unut sistemine sahip füze, 8 kilometreye kadar etkili menzile sahip. Hedefine kitlendikten sonra ‘ateşle-unut’ sistemi ile çalışan füze, helikopter, uçak veya İHA platformlarından atılabiliyor. Füzeyle Pakistan ve Azerbaycan da ilgileniyor.

DHA

Etiketler: iha, bayraktar, roketsan
Okunma Sayısı: 1787
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı