"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milli Savunma Bakanı'ndan peşmerge açıklaması

21 Ekim 2014, Salı 12:40
TSK'nın Peşmerge'nin Türkiye'den geçişi ile ilgili "Dışişleri'ne sorun" sözlerine Milli Savunma Bakanı'ndan "Benim haberim var." yanıtı geldi. TSK ise haberi yalanladı.

Dün Genelkurmay'dan ilginç bir Peşmerge çıkışı gelmişti. Peşmerge'nin Türkiye'den Kobani'ye geçişi için TSK, "Bu konunun muhatabı biz değiliz'' demiş ve adres olarak Dışişleri'ni işaret etmişti. Bu konudaki son noktayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım" diyerek koydu.

TSK: İDDİA GERÇEK DIŞI

Bakan'ın açıklamasının ardından bir yalanlama da TSK'dan geldi. TSK, "Genelkurmay Başkanlığı'nın Peşmergenin Türkiye'den Kobani'ye geçişinde 'Askerin bilgisinin olmadığına' yönelik açıklaması olmamıştır. İddia gerçek dışıdır." dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün öğle saatlerinde "Peşmerge'nin Kobani'ye geçmesi için yardımcı oluyoruz." demişti. Bu açıklamadan saatler sonra Genelkurmay'dan konu hakkında değerlendirme gelmişti.

GENELKURMAY: KONUNUN MUHATABI BİZ DEĞİLİZ

Genelkurmay Basın Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü Hürriyet'e yaptığı açıklamasında, "Bu konunun muhatabı biz değiliz. Açıklama Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı için konuya ilişkin soruların Dışişleri Bakanlığı'na sorulması gerekir" diye konuşmuştu.

SAVUNMA BAKANI: BENİM HABERİM VAR, BEN ASKERİN BAKANIYIM

AK Parti Grup Toplantı için Meclis'e gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a Genelkurmay'ın açıklaması soruldu. Peşmerge'nin Türkiye'den Kobani'ye geçişinde askerin bilgisinin olmadığı iddialarına ilişkin soruya Yılmaz, "Benim haberim var. Ben askerin bakanıyım" yanıtını verdi.

ASKER, HABERİ YALANLADI

Bakan'ın bu açıklamasının hemen ardından bir açıklama da Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. Genelkurmay, haberi yalanlayarak, "Genelkurmay Başkanlığı'nın Peşmergenin Türkiye'den Kobani'ye geçişinde 'Askerin bilgisinin olmadığına' yönelik açıklaması olmamıştır. İddia gerçek dışıdır." dedi.

Okunma Sayısı: 1028
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı