"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milyonlarca vatandaş bu tasarıyı bekliyor

08 Şubat 2018, Perşembe 13:46
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenlemeleri içeren tasarı bugün Plan ve Bütçe Komisyonu'na geliyor. "Torba tasarı" ile 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara, yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi sağlanacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bugün komisyonda görüşülmesine başlanacak "torba tasarı" ile 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara, yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi sağlanacağını bildirdi.

Koçer, "torba tasarı" olarak adlandırılan, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda yer alan düzenlemeleri anlattı.

10 bin liraya kadar ÖTV indirimi

Nejat Koçer, tasarıyla yatırım teşvik belgesi aranmaksızın işletmelerin imalat sanayiinde kullandıkları yeni makine ve teçhizat alımlarına 2019 sonuna kadar KDV istisnası getirileceğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Ayrıca OSB'ler ve küçük sanayi sitelerince yapılan ya da yaptırılan; altyapı yatırımları ile iş yeri yapımına yönelik yapılacak mal teslimi ve hizmetlerde KDV istisnası öngörülüyor. 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara, yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi ve elektrikli araçların, diğer taşıtlar için uygulanan motorlu taşıtlar tarifesinin yüzde 25'i oranında vergilendirilmesi sağlanıyor.

AA

Etiketler: araba, hurda
Okunma Sayısı: 2387
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı