"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Minik Irmak'ın katilinin cezası belli oldu

08 Mart 2017, Çarşamba 14:16
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Himmet Aktürk, 51 yıl hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Irmak Kupal'ın dedesi Bekir Ilgaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Manisa, Aydın, İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Kütahya, Antalya ve Ankara barolarını temsilen avukatlar hazır bulundu.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istenen sanık Himmet Aktürk, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı.

Mahkeme Başkanı Remziye Güldür, sanık Aktürk'e hakkında adli tıptan akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapor geldiğini hatırlatarak rapora ilişkin görüşünü sordu.

Sanık Aktürk, raporu kabul etmediğini belirterek "Beni hastaneye götürdüklerinde sarı binadan hatırladım. Ben 1987 yılında orada tedavi olduğum aklıma geldi. Benim sadece adımı sordular, bana bir şey yapmadılar. Ben ne iş yaptığımı bile bilmiyorum. Düşünüyorum ama hatırlayamıyorum. Yaptığım çok şeyi hatırlamakta güçlük çekiyorum. Tedavi olmak istiyorum, hastayım bana yardımcı olun." dedi.

Babasının kendisine kötü muamele yaptığını, dövüp işkence ettiğini ileri süren Aktürk, "Ne yaptığımı hatırlamıyorum, kendimi bilmiyorum. Nasıl yaptığımı hatırlamıyorum." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Güldür, Aktürk'ün savcılıktaki ifadesini, maktul Irmak Kupal'ın dedesi Bekir Ilgaz'ı salon dışına çıkarttıktan sonra okuttu.

"Öyleyse 'unutamayacağı' bir ceza verilsin"

Kupal ailesinin avukatı Bilgehan Noyan ise sanığın yaptıklarını unuttuğunu söylediğini, kendisine unutamayacağı şekilde en üst sınırdan ceza verilmesini ve indirim yapılmamasını talep etti.

Duruşmada Savcı Gökhan Şekeryapan'ın esasa ilişkin mütaalasını vermesinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

Mahkeme Başkanı Remziye Güldür, aranın ardından sanık Himmet Aktürk hakkında, suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla çocuğu, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürme suçundan 51 yıl hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini belirtti.

Davaya müdahil olan avukatlar, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma sonrası adliye binası önünde açıklama yaptı.

Olay

Alaşehir'de 14 Ekim 2016'da sokakta oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmış ancak bir sonuç elde edilememişti. Irmak Kupal'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programı sonrası itiraf eden zanlı Himmet Aktürk'ün ifadesi doğrultusunda Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde küçük kızın cesedi toprağa gömülü vaziyette bulunmuştu.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Küçük kızın babası Bilal Kupal da geçen ay eşi Suriye ile diğer kızı Ayşe Kupal'ı bıçakla öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunmuştu.

DHA

Etiketler: ırmak kupal
Okunma Sayısı: 1179
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı