"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Misdiş, misvak sünnetini öneriyor

20 Kasım 2015, Cuma 13:43

Misvak nedir? 

İlim dilinde ‘Salvadora persika’ adı verilen, halk arasında ‘Erak Ağacı’ olarak bilinen ve Avrupalıların dilinde ‘Şecere-i Muhammedî’ olan ağaca İslâm literatüründe ise Misvak denir. 

Ağız sağlığının önemi:

Eski asırlardan beri insanlar tarafından kullanılan bu harika fırça, Allah’ın kullarına ikram ettiği, ölümden başka her derde deva olan, macunu içinde, mükemmel bir fırçadır. 

Bilimin, teknolojinin, araştırmaların söz sahibi olduğu şu modern çağımızda, araştırmacıların ve bilim adamlarının ifadelerine göre, hastalıkların birçoğunun, özellikle romatizmal hastalıkların % 90’ının, mide ve kalp hastalıklarının ağzımızla doğrudan ilgili olduğu gerçeği ortaya koyulmuştur. Bu nedenle tedaviye ağızdan başlanması gerektiğini söylemişlerdir. 

Temizliği yapılmayan ağızda kalan yemek kırıntıları sıcak ağız ortamında hızla kokuşarak, sayısız mikropların üremesine ve hastalıkların oluşmasına sebebiyet verir. 

Ağızda kokuşarak asite olan bu salgı, başta diş çürümesi, diş eti hastalıklarına sebep olur.

Misvak ile ilgili bazı hadisler:

Misvak kullanmak ağzın temiz kalmasına ve Rabbin râzı olmasına sebeptir. (Nesâî) 

Misvak kullanmak hakkındaki tavsiyelerimi sizlere çok tekrarladım.(Buhari) 

Cibril (a.s.) bana her gelişinde misvak kullanmamı emrederdi. Öyle ki dişlerimin zedeleneceğinden endişe ederdim. (İbn-i Mâce) 

Misvak Nasıl Kullanılmalı? 

Her abdest alışımızda, namazlardan önce, yemek yedikten sonra özellikle yatmadan önce ve uykudan kalkınca misvak kullanılmalı. 

Misvağın uzunluğu bir karış, kalınlığı bir parmak kadar olmalı. Misvağı tutuş şeklimiz ise, sağ elimizin baş ve küçük parmağı misvağın altında, diğer üç parmağımız üzerinde olacak şekilde olmalıdır. Misvağı kullanırken fazla baskı yapmadan enine doğru kullanmalıdır. 

Birçok arkadaşımızdan edindiğimiz bilgiye göre diş eti kanama ve rahatsızlıklarına misvak kullanmaya devam ettikleri sürece şifâ bulmaktadırlar. Taşınması kolay, külfeti az, faydası ölümden başka her derde deva, macunu içinde, Rabbimizin kullarına ikramı olan bu harika fırçayı kullanmayı, Efendimiz’in (asm) sünnetini ihya etmeyi Allah hepimize sevdirsin.

Misdiş olarak, bu önemli sünnetin yayılmasını, öneminin anlaşılmasını, misvak kullanımının yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu sebeple kullanımı kolay, çeşitli misvak ve misvak ürünleriyle hizmetinizdeyiz.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3789
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı