"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MİT: Delil değil, Mahkeme: Delil

08 Ocak 2018, Pazartesi 22:10
Diyarbakır İl Jandarma eski Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş’i ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıp, tahliyesine karar veren Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı.

200 bini aşkın kişinin kullandığı belirlenen ’ByLock’un, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Türk ve yabancı kamuoyunca hiç bilinmediği belirtilen kararda, uygulamanın global bir uygulama maskesi altında, örgüt mensuplarının kullanımına sunulduğu kaydedildi. ByLock’un tespit edilmesinde MİT’in görev alması nedeniyle hukuki delil olup olmadığı tartışmalarının ayrıntılı olarak incelendiği kararda şu ifadelere yer verildi: “Her ne kadar ByLock haberleşme sisteminin tespitinde Milli İstihbarat Teşkilatı’nın görev aldığı, yapılan tespitin istihbari nitelik arz ettiği ve hukuki delil olmadığı savunulmakta ise de yargılamaya konu örgütün yabancı istihbarat servisleri ile olan sıkı ilişkisi ve ülkemizin güvenliği ile ilgili çok gizli bilgileri bu servislerin bilgisine sunması karşısında, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, ülke aleyhine faaliyet gösteren ajanlık eylemlerinin tespiti anlamında kanunla verilmiş icrai görevlerinin bulunması nedeniyle, bu yöndeki savunmalara itibar edilemeyeceği ve yapılan tespitin hukuken geçerli delil niteliğinde olduğu sonucuna varılmıştır.” Oysa Emniyet’ten mahkemelere gönderilen resmi evraklarda “Bu Bylock listesi delil niteliği taşımaz” ibaresi konulduğu farklı birçok dava da ortaya çıkmıştı.

DHA

Etiketler: mahkeme, bylock
Okunma Sayısı: 4691
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı