"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MİT TIR'ları yeniden Meclis gündemine taşındı

23 Kasım 2015, Pazartesi 11:08
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün düzenlediği basın toplantısında 'MİT TIR'larına yönelik operasyon yapanlar bugünkü bu katliamlardan sorumlu olan çevrelerdir. O günlerde devlet mahremiyeti içerisinde Türkmen kardeşlerimizin muhafazaları için yaptığımız yardımlara dönük operasyon yapanların da arkalarında hangi güçler olduğunu bu tabloda görüyoruz.' sözlerine ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Erdem, "Şahsınız, bugün düzenlediğiniz basın toplantısında gazetecilere 'Bazı eleştiriler duyuyorum. MİT TIR'larına yönelik operasyon yapanlar bugünkü bu katliamlardan sorumlu olan çevrelerdir. O günlerde devlet mahremiyeti içerisinde Türkmen kardeşlerimizin muhafazaları için yaptığımız yardımlara dönük operasyon yapanların da arkalarında hangi güçler olduğunu bu tabloda görüyoruz' açıklamalarında bulunmuştur." dedi.

Bu çerçeveden hareketle Erdem, şu soruları yöneltti:

"- Açıklamalarınız MİT TIR'larının içinde silah olduğunun açık itirafı mıdır? Türkmen liderlerinin kendilerine yardım gelmediğine dair beyanları dikkate alındığında, açıklamalarınız MİT TIR'larıyla yollanan silahların açıkça IŞİD’e gönderildiğinin ispatı değil midir?

- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in 'Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler'e gitmiyordu. Bilerek söylüyorum. İddia ederek söylüyorum. Bizim o bölgeyle irtibatımız var. Bayırbucak Türkmenleriyle, Halep'tekilerle irtibatımız var.' sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Türkmen cihatçı örgütler hükûmetinizce desteklenmekte midir? Dış politikalarınız emperyalist planlar neticesinde iç savaşı körüklemek, ortalığı kan gölüne çevirmek, mezhepçi politikalar gütmek ve bir ülkenin bölünmesine katkı sunmak üzerine mi kuruludur?

- Suriyeli Türkmenlerin önde gelen isimlerinden Ali Türkmani’nin 'Türkmenler üzerinden algı operasyonu yapılıyor. El Nusra ve ÖSO unsurları gibi tehditler hedef durumunda. Ancak Türkmenlerin hedef alındığı doğru değil.' ifadeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?"

Okunma Sayısı: 1520
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı