"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MİT tırları soruşturmasında müebbet hapis istemi

03 Temmuz 2015, Cuma 20:10
MİT tırları soruşturmasında eski Adana İl Jandarma Komutanı ve Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Alınan bilgiye göre, Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay hakkında Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay, 8 Mayıs'ta Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı. 

AA

Okunma Sayısı: 1321
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı