"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Moskova 15 Temmuz sessizliğini bozabilir’

20 Temmuz 2018, Cuma 21:13
Türk siyasî tarihinin en kanlı darbe girişimine sahne olan 15 Temmuz’un üzerinden iki yıl geçti, ama hâlâ kafalarda cevabını bekleyen sorulara tatmin edici cevaplar verilmedi.

241 vatandaşın vefat ettiği, 2 bin 194 kişinin de yaralandığı 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği günün öncesine ilişkin bazı iddialar da gündeme geldi ve gelmeye devam ediyor.

Rusya uzmanı Kerim Has, kişisel Twitter hesabından Rus askerî uzmanların darbe girişimini günü ve saatine kadar Türk yetkililerine ilettiğini yazdı.

Sputnik’in haberine göre, şu ana kadar konuştuğu birçok saygın Rus askerî uzmanın, Moskova’nın darbe girişimini çok önceden istihbaratını aldığını belirttiğini söyleyen Has, “Hatta bu uzmanlardan bazıları Moskova’nın 15 Temmuz’dan ne derece haberdar olduğunun, Türkiye’deki Rus istihbaratçıların 15 Temmuz’dan en az birkaç gün öncesinde her türlü duruma karşı ne denli temkinli ve hazır vaziyette beklediklerine bakarak anlaşılabileceğini de vurgulamıştır” ifadesini kullandı. Kerim Has’ın tweetlerindeki son yorum ise dikkat çekici.

Has, “Muhtemel ki zamanla 15 Temmuz’a dair sis perdeleri aralandıkça, oynadığı rol konusunda da Moskova sessizliğini bozabilir” görüşünü dile getiriyor.

 

Okunma Sayısı: 7404
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı