"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müftüden belediyelere ‘Ramazan eğlenceleri’ ikazı

13 Mayıs 2017, Cumartesi
‘Şehristanbul Buluşmaları’nda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “İftarlardan sonra yapılan eğlence programlarının oyun ve eğlence kültürüne dönüşmemesi gerekir.” dedi.

İstanbul Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen program Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’ân-ı Kerîm tilâveti ile başladı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Berat Kandili ve Ramazan ayının önemi üzerine yaptığı konuşmanın ardından soruları cevapladı.

Ramazan ayında düzenlenen eğlence programlarıyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Müftü Yılmaz, “Ramazan’ın kendi ruhuna uygun olarak yapılacak her program elbette takdire şayandır. Belediyelerin ve başka kuruluşların herkese verdikleri sokak iftarlarını çok önemsiyorum. Bu iftarlar çok faydalı.  Ancak bu iftarlardan sonra yapılan eğlence programlarının oyun ve eğlence kültürüne dönüşmemesi gerekir. Bu programlar Kur’ân, ilâhî, sohbet gibi mutlaka mesaj değeri olan şeylerle zenginleştirilmesi Ramazan’ın ruhuna daha uygun. Yoksa Ramazan’ın bizden incineceğini düşünüyorum.” dedi. İnsanî duyguları harekete geçirecek Ramazan programları yapılması gerektiğini kaydeden Müftü Yılmaz, “Ramazan’a daha 15 gün var. En azından biz İstanbul Müftüsü olarak insanları ve yöneticileri uyarmış olalım. Hayvanî duygularımızı değil, insanî duygularımızı harekete geçirecek programlar yapılmasını doğrusu daha insanî ve İslâmî buluyorum.” diye konuştu. 

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 2264
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı