"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muğla'daki terör operasyonu iddiaları hakkında açıklama

22 Ekim 2017, Pazar 10:39
Muğla'da güvenlik güçlerince ölü ele geçirilen 6 PKK'lı teröristin sivil oldukları iddiası, PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin internet sitesinden yapılan açıklamayla yalanlandı.

HPG'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerin fotoğraflarına yer verilerek, örgüt mensuplarının metropollerde eylem yapmaları için görevlendirildikleri belirtildi.

Açıklamayla PKK, etkisiz hale getirilmelerinin ardından sivil oldukları iddia edilen örgüt mensuplarının, kendileri tarafından eylem için gönderilen teröristler olduğunu kabul etti.

Altı terörist ölü ele geçirilmişti

Suriye'nin Lazkiye Limanı'ndan yola çıkarak Muğla'nın Seydikemer ilçesinde karaya çıkan örgüt mensuplarıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucu, 5 Ekim'de Köyceğiz ilçesi Toparlar mevkisi kırsalında tespit edilen PKK/KCK mensuplarına yönelik operasyon başlatılmıştı.

Bölgenin değişik mevkilerinde terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, örgütte önemli pozisyonlarda bulundukları belirlenen "Alişar" kod adlı Rojhat S, "Warger" kod adlı İlyas D, "Fırat" kod adlı Musa A. ve açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen "Xalıt" kod adı ile "Adıl" kod adlı PKK/KCK mensubu teröristler etkisiz hale getirilmişti.

Olay yerinden kaçan iki teröristin yakalanması için başlatılan çalışmalar sonunda, 10 Ekim'de teröristlerden biri Köyceğiz'de, üzerindeki el bombasını patlatması sonucu ölmüştü. Diğer terörist ise 17 Ekim'de Dalaman'da sağ olarak yakalanmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Seydikemer ve Köyceğiz'deki olayların ardından bazı STK'lar ile örgüt yandaşları, etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil olduklarını ileri sürmüştü.

AA

Okunma Sayısı: 1327
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı