"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muğla Valisi'nden darbeci firari askerler hakkında yeni açıklama

30 Temmuz 2016, Cumartesi 18:33
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit ederek kaçan darbeci askerin yakalanması için operasyonlara devam edildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek de gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Otel saldırısına 37 darbeci askerin katıldığını söyleyen Vali Amir Çiçek, "İhanet çetesinin Marmaris'e gelerek Cumhurbaşkanımızın kaldığı yerde inme yapan, havadan indirilen kişi sayısı 37'dir. Şu ana kadar da 25 kişi yakalandı. 20'si tutuklu, 5'i hakkında gözaltı işlemi devam ediyor" dedi. 

Saldırıdan hemen sonra operasyonların başladığını hatırlatan Vali Amir Çiçek, "Olay anında bunlarla çatışma yapıldı. Bunlara destek olacak helikopterlerin yakıt alamaması yüzünden, aşağıda bulunan kişiler baktılar ki bir şey yapamayacaklar, belli bir çatışmadan sonra sabaha doğru İçmeler yakınlarındaki ormana sızdılar. O saatten beri güvenlik güçleri peşine düştü. Bunları silahlarıyla, kendileriyle yakalayıp adalete teslim etmek için çalışıyorlar. Eğer gerekiyorsa da karşılık verirlerse, onları imha etmek için özel timler, jandarma komando bölüğü buradalar" dedi.

AĞAÇ DİPLERİNE KADAR BAKILIYOR

Marmaris bölgesinin tamamında araştırmaların sürdüğünü ifade eden Vali Ateş, "Marmaris Datça, Gökova'ya kadar her alanda adım adım arama yapıldı. Ağaç dibi, taş dibi, su başı, dere kenarı, otluktur, sazlıktır, boş evlerdir hepsini tek tek aradık. 12 kişi ihanet çetesi üyesi, kendilerini özellikle saklıyorlar. Nereye saklanacaklar. Bu memleketin bayrağının dalgalandığı nereye saklanırlarsa saklansınlar bulunacaklar. Biz o derece kararlıyız. Devletimiz o derece kararlıdır. Yılan yesinler, çıyan yesinler, ot yesinler, nereye saklanırsa saklansınlar bulunacaklar. Biz onları elbette ki bulacağız. Arkadaşlarımız gece gündüz arıyor. Vatandaşlarımız ihbarlar yapıyor. Bazı ihbarlar doğru çıkıyor, bazıları yanlış çıkıyor. Her ihbara anında, doğru gibi refleks gösterip, gidiyoruz. Kuvvetlerimiz arama yapıyor. Bunlar Muğla sınırları içerisindeler ise kesinlikle güvenlik güçlerimiz elbette yakalayacak" dedi. 

ÜZERLERİNDE SADECE TABANCALARI VAR

Vali Amir Çiçek, aranan kişilerin üzerlerinde sadece beylik tabancalarının bulunduğunu, uzun namlulu silahlarının hepsini gömdüklerini, onların da bulunduğunu kaydetti. Vali Amir Çiçek, ayrıca darbeci firari askerlerin Yunan adalarına kaçmaması için savaş gemileriyle önlemlerin alındığını da ifade etti.

DHA

Okunma Sayısı: 1915
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı