"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhabbet fedaileri Ankara’da buluşuyor

08 Ekim 2015, Perşembe
Yeni Asya Gazetesi tarafından Ankara Kocatepe Camii’nde 11 Ekim (pazar) günü gerçekleştirilecek olan Mevlid, muhabbet fedailerini kucaklaşmaya bekliyor.

Gazetemiz tarafından Ankara Kocatepe Camii’nde  Pazar günü (11 Ekim 2015) tarihinde düzenlenecek ve başta Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) olmak üzere, bütün Peygamberlerin, Ashab-ı Kiram, evliyâullahın, şehitlerimizin, bütün ehl-i imanın ve hususan büyük İslâm âlimi ve müceddidi Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ruhlarına ithafen okutulacak Mevlid-i Şerife ile ilgili bütün hazırlıklar tamamlandı.

İlki 28 Ekim 1990 tarihinde Kocatepe Camii’nde okutulan Bediüzzaman Mevlidleri o tarihten 2000 yılına kadar aralıksız yapılmış; 2001’de valilik “onay” vermediği, sonraki yıllarda da “olur” alınamayacağı görüldüğü için gerçekleşmemişti. Geçtiğimiz yıl 19 Ekim’de yapılan mevlide 30 bine yakın insan katılmış ve kucaklaşmaya vesile olmuştu.

DEVLET ERKÂNI, STK’LAR VE BİNLERCE KİŞİ DÂVET EDİLDİ

Mevlid programı öğle namazından sonra Kur’ân-ı Kerîm okunması ile başlayacak. Mevlidi takiben hatim ve mevlid duâsı yapılacak. Program ikindi namazı ile sona erecek. Mevlide bakanlar, siyasî parti yöneticileri, milletvekilleri, bürokratlar, üniversite mensupları, gazeteciler ile sivil toplum örgütleri temsilcisi ve çok sayıda kişi dâvet edildi. Her kesime açık olan mevlide katılımın yüksek olması bekleniyor.

BİNALAR DEV AFİŞLERLE DONATILDI

Türkiye’nin dört bir yanından katılımın beklendiği mevlidin duyuruları Ankara’da Kızılay ve Tandoğan meydanları, Sıhhıye, Cebeci, Keçiören, Ulucanlar, Çankaya ile Aydınlıkevler kavşağında binaların yüzeylerine giydirilen dev afişlerle yapılıyor. Başta belediye otobüsleri, metrolar ve Ankara’nın merkezinde yer alan bilboardlar da duyurular yapılıyor. Televizyon, radyo ve gazete ilânları ile de Bediüzzaman Mevlidine halkımız dâvet ediliyor. Ayrıca Ankara’da 100 binin üzerinde el ilânı ve binlerce afiş dağıtılırken, Başşehr’in ana caddeleri ve köprüleri de brandalarla donatıldı.

GÖREVLİLERDEN ALIŞVERİŞ YAPILMALI

Mevlid’e katılanların, her türlü ihtiyacını karşılamk için çalışma yaptıklarını belirten organizasyon yetkilileri, program esnasından cami avlusuna satış standları açacaklarını söyledi. Mevlide katılanların görevli yaka kartı bulunan standlardan alışveriş yapmalarını tavsiye eden organizasyon yetkilileri, Ankara dışından gelen araçlar için Kurtuluş Parkında yer ayrıldığına dikkat çekti. Şehir dışından gelen araçlar için ekipler hazırlandığını belirten yetkililer, ekiplerin gerekli yönlendirmeyi yapacaklarını söyledi. 

YAZARLARIMIZ KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Mevlide katılanlara binlerce “Son Peygamberden (asm) insanlığa mesaj: KARDEŞ OLALIM” kitapçığı dağıtılacak. Yazarlar kitaplarını imzalayacak.

Fatih KARAGÖZ / Ankara

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1791
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı