"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhabbet Fedaileri Kocatepe’ye akın ediyor

19 Ekim 2014, Pazar 00:03
14 yıllık hasret bugün sona eriyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kafileler akın akın Kocatepe Camii'ne geliyor. Kocatepe'den canlı anlatım devam edecek.

Kocatepe'de son hazırlıklar tamam. Kafileler yavaş yavaş camiye giriş yapmaya başladılar. Kalabalığın öğle namazına doğru daha da artması bekleniyor. Cami avlusunda katılımcılara çay ve döner servisi de yapılacak.

Büyük İslâm âlimi ve Kur’ân müfessiri Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 44. yılı münasebetiyle bugün Ankara Kocatepe Camii’nde Yeni Asya Gazetesi tarafından mevlid okutulacak. Mevlid programı öğle namazından sonra Kur’ân-ı Kerîm okunması ile başlayacak. Mevlidi takiben hatim ve mevlid duâsı yapılacak. Program ikindi namazı ile sona erecek.

Mevlide; Bakanlar, siyasî parti yöneticileri, milletvekilleri, bürokratlar, üniversite mensupları, gazeteciler ile sivil toplum örgütleri temsilcisi ve çok sayıda kişi dâvet edildi. Her kesime açık olan mevlide katılımın yüksek olması bekleniyor. Bizim Radyo ve Dost TV'den de canlı olarak yayınlacak mevlid programında, katılımcılara ücretsiz olarak, “Biz muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yok" isimli kitapçığı da dağıtılacak. İlki 28 Ekim 1990 tarihinde Kocatepe Camii’nde okutulan Bediüzzaman Mevlidleri o tarihten 2000 yılına kadar aralıksız yapılmış; 2001’de valilik “onay” vermediği, sonraki yıllarda da “olur” alınamayacağı görüldüğü için gerçekleşmemişti. Bu arada, mevlid programı kapsamında kitap sergisi, abone masaları ve misafirler için yiyecek standları kurulacak. 

14 YIL ARADAN SONRA İZİN VERİLDİ

Kur’ân-ı Kerîm okunması ile başlayacak mevlidi takiben hatim ve mevlid duâsı yapılacak. Program ikindi namazı ile sona erecek. 14 yıl aradan sonra okutulmasına izin verilen mevlide Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişinin katılması bekleniyor.

MEVLİD PROGRAMI

Mevlid Öncesi Vaaz:
Emekli Merkez Vaizi Mehmet Yüce

Hoş geldiniz konuşması: 
Gazetemiz Yönetim Kurulu Üyesi Ali Vapurlu

Ders:
Uhuvvet Risalesinden,
Mustafa Sungur Küçükoğlu 

Duâ:
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz 

Mevlid-i Şerif:
Cami imam-hatipleri ve müezzinleri tarafından okunacak.

Okunma Sayısı: 4386
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı