"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhabbet fedaileri Van’da buluşuyor

15 Temmuz 2016, Cuma 11:35
Muhabbet fedaileri heyecanın zirvede olduğu Van Mevlidi’nde yarın yine bir araya gelecekler.

28 Şubat sürecinden sonra sekteye uğrayan Van Mevlidleri, 28 yıl sonra 2008’den beri geleneksel olarak düzenlenmeye devam ediyor. Van Yeni Asya temsilciliği tarafından organize edilen Van Mevlidi yarın Hz. Ömer Camii’nde öğlen namazına müteakip eda edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (asm) başta olmak üzere, bütün peygamberlerin, Ashab-ı Kiram’ın, hususan Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri ve ahirete irtihal eden Risale-i Nur Talebelerinin, sair ehl-i iman ve şühedanın ruhlarına ithafen okutulacak mevlid-i şerife bütün Müslümanlar dâvetli.

Van Mevlidi’ne önceden gelenler Van Kalesi, Horhor Medresesi, Horhor Suyu, Erek Dağı, Zernebat Suyu, Çoravanis Köyü, Tahir Paşa Konağı gibi Üstad’ın sair ömrünün yirmi yılını geçirdiği mübarek menzilleri ziyaret ediyorlar. Mevlit programına siyasî parti ve STK temsilcileri, Van’da bulunan sair cemaat mensupları ismen dâvet edildi. 

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Cadde ve sokakları Bediüzzaman Said Nursî’nin afişleri ile süslendiği Van’da bu yıl ki mevlidin ana teması “Medretessüzzehra” belirlendi. Konuyla ilgili bilgi veren Yeni Asya Van temsilcisi Ahmet Yaprak, Bediüzzaman’ın çağın kurtuluşu olarak gördüğü eğitimin hem ilmin hem de her türlü bilimin icra ve tesis edileceği bir eğitim yuvası olarak hayal ettiği üniversite olacağını ifade ederek, “Her dönemde siyasiler ve STK’lar tarafından gündeme gelir. Ancak hiçbir zaman sonuç alınacak bir çalışmaya dönüşmez. İnşallah bu yıl ki Van Mevlidi’nde ana temanın bu konu üzerine olması bazılarına bu sessiz çığlığın sesinin duyurulması sağlanmış olur ve sonuç elde edilir. Bu memleket meselesi de halledilerek eğitilen bölge gençleri teröre kurban verilip kaybedilmez. Artık bilen, analiz eden bir gençlik yetişmesinin önünü açacak bu bilim ve ilim yuvası hayata geçirilmiş olur” dedi. Geçen yıl yapılan Van Mevlidi’nin yoğun ve coşkuya vesile olduğunu vurgulayan ve bu yılda inşallah uhuvvet ve tesanüdün inşa edicisi olacağını ifade eden Yaprak, “İnşallah bu yıl yurt içinden ve yurt dışından, Van ahalisinden yoğun bir katılım olur. Van Mevlidi ehl-i imanın arasında ve cemaat içinde uhuvveti tesise ve uhuvvetin kuvvetlenmesine vesile olur. Bölge huzuru için bu tür faaliyetlerin olumlu katkısının olduğuna inanıyoruz” dedi. Bu arada, mevlid için Van’a gelenlere konaklamanın yanında yemek ikramları da yapılacak.

Van Mevlidi’nde bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek Kürtçe kaside de okutulacak. “Said Nursî’den Çağın Afeti Teröre Çözümler” kitabı ile birlikte mevlid günü Yeni Asya gazetesi ücretsiz dağıtılacak.

Süleyman Çelebi / Van

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3010
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı