"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhalefet nefessiz bırakılıyor

28 Temmuz 2017, Cuma
Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İçtüzük değişikliğinin, Türkiye’de muhalefetin nefessiz bırakılmasının ve demokrasinin tepetaklak aşağı doğru gitmesinin göstergesi olduğunu söyledi.

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İçtüzük değişikliğinin, Türkiye’de muhalefetin nefessiz bırakılmasının ve demokrasinin tepetaklak aşağı doğru gitmesinin açık bir göstergesi olduğunu öne sürdü. Okutan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İçtüzük değişikliğinin temel amacının “muhalefetin sesini kısmak” olduğunu savundu. “Bu husus parti devleti olmanın, tek adam rejiminin tabiî bir sonucudur.” ifadesini kullanan Okutan, muhalefet partilerinin seslerinin kısılmasının parlamentoyu zayıflatacağını bildirdi.

Muhalefetin sesinin kısılmasının “otoriter ve baskıcı her idarenin istek ve arzusu olduğunu” aktaran Okutan,  “İçtüzük değişikliği Türkiye’de muhalefetin nefessiz bırakılmasının ve demokrasimizin tepetaklak aşağı doğru gitmesinin açık bir göstergesidir. Şimdiden uyarıyoruz. Hiçbir parti ilânihaye iktidarda kalamaz. Her iktidarın bir gün muhalefete düşmesi, kaçınılması mümkün olmayan bir akıbettir. Gelin yarın çok şikâyetçi olacağınız bir düzenlemeyi, bugün kendi elinizle yapmayın. Bugün buradan ilan ediyoruz. Bizim milletimize bir sözümüz var. Şaibeli referandumla meşruiyetten yoksun olan anayasa değişikliğini ve şimdiki antidemokratik TBMM İçtüzük değişikliğini kaldırıp atacağız. Hukuku, demokrasiyi ve özgürlükleri eksene alan yeni bir anayasa ile muhalefetin haklarını garanti altına alan bir TBMM İçtüzüğü yapacağız.’’ dedi.

“Muhalefetin basında sesini duyurma imkânı zor’’

‘’ TBMM İçtüzük değişikliğinde bizi asıl üzen MHP’nin ve Sayın Genel Başkanı’nın tavrıdır.’’ diyen Okutan, ‘’Sayın Bahçeli AK Parti’nin zulmünü arttıracak imkânları ve fırsatları onlara cömertçe sunuyor. Hem de kavli duâ ile değil fiili olarak. Üstelik tüm siyasî geleceğini bitirme pahasına. İnsan düşünmeden edemiyor. Acaba Sayın Bahçeli, AK Parti’nin zulmünü tırmandırıp ilâhî gazabı harekete geçirmeye mi çalışıyor?” dedi. Öte yandan Okutan, CHP’nin Genel Kurulu terk etmeme eylemiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:  “Başarılar diliyorum. Muhalefetin artık basında sesini duyurma imkânı zor. Geriye ancak bu tür eylemlerle sesini duyurma yöntemi kalıyor. CHP de bu yöntemi kullanıyor.”

Etiketler: nuri okutan
Okunma Sayısı: 2147
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı