"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhalif Guaido'ya soruşturma açıldı

14 Eylül 2019, Cumartesi 10:17
Venezuela hükümeti, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido hakkında, Kolombiyalı bir yasa dışı silahlı grubun liderleri ile fotoğraf çektirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıyor. Guaido ise beraber fotoğraf çektirdiği kişileri tanımadığını söyledi.

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan muhalif lider Juan Guaido, kaçak bir şekilde gittiği Kolombiya'da "Los Rastrojos" isimli uyuşturucu kaçakçısı paramiliter grubun "El Brother" ve "El Menor" lakabıyla tanınan iki lideriyle fotoğraf çektirdiği iddialarına, "O gün yüzlerce fotoğraf çektirdik. Benimle fotoğraf çekilmek isteyenlere sabıka kaydı sormadık." sözleriyle yanıt verdi.

Ülke dışına çıkma yasağı nedeniyle Kolombiya sınırına geçmenin zor olduğunu belirten Guaido, fotoğrafların 22 Şubat'ta Kolombiya'nın Venezuela sınırındaki Cucuta kentinde düzenlenen "insani yardım konserine" katılmak üzere sınırdan geçerken çekildiğini belirterek, fotoğraf çekildiği Los Rastrojos isimli yasa dışı grubun liderlerini tanımadığını söyledi.

Kolombiya polis kaynakları, fotoğraftaki kişilerin Venezuela sınırı da dahil olmak üzere ülke genelinde uyuşturucu kaçakçılığı yapan eski paramilitlerden oluşan bir suç örgütü olan Rastrojos'un liderleri olduklarını ifade etti.

Guaido, konserde yaptığı konuşmada, sınırı geçmek için kendisine Kolombiya ordusunun yardım ettiğini açıklamıştı.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1303
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı