"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muharrem ayı bugün idrak edilecek

21 Eylül 2017, Perşembe 09:58
Hicri Yılbaşının başlangıcı olan Muharrem ayı, insanlık ve İslamiyet tarihi açısından önemli bir zamandır. Peki, Hicri Yılbaşı ne zaman? 2017 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) “Allah’ın ayı” diye nitelediği Muharrem ayı tüm müslümanlar tarafından heyecanla bekleniyor. Müslümanlar Hicri Yılbaşı olan Muharrem ayının başlangıç tarihini araştırıyor. Peki, Hicri Yılbaşı ne zaman? 2017 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?

HİCRİ YILBAŞI NE ZAMAN? MUHARREM AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Muharrem ayının başlangıç günü, Hz. Ömer döneminde hicri yılbaşı olarak kabul edilmiştir. 21 Eylül Perşembe (bugün) günü, Muharrem ayı ile birlikte yeni bir hicri yıl başlayacak.

Hz. Muhammed (S.A.V.) Muharrem ayının faziletleri hakkında, Muharrem ayında tutulan orucun Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç olduğunu belirterek ashabına aşure gününde bir gün öncesi veya sonrası ile birlikte oruç tutmayı tavsiye etmiştir.

Okunma Sayısı: 4926
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı