"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mültecilerin geri dönmesi mümkün görünmüyor

08 Ekim 2018, Pazartesi 20:30
İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) ile Gazeteciler Cemiyeti’nce “Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği Projesi” kapsamında yapılan toplantıda, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmeleri yönündeki beklentilerin mümkün görünmediği belirtildi.

İGAM Başkanı Metin Çorabatır, Türkiye’deki farklı hukuki tanımlamalara rağmen, zulüm ve şiddet yüzünden göçle Türkiye’ye gelen Suriyelilere ‘mülteci’ denilmesinde sakınca olmadığını söyledi. Gazete Vatan’ın haberine göre, Türk-Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan ise Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerin ‘geri döneceği’ yönündeki beklentinin yapılan saha araştırmalarına göre ‘pek mümkün görünmediğini’ vurguladı; “Türkiye’de doğan Suriyeli bebek sayısı 350 bini aştı. Günde ortalama 395 Suriyeli bebek dünyaya geliyor. 2019’da ülkemizde yaklaşık 140 bin Suriyeli bebek doğacağı tahmin ediliyor. Sadece yüzde 15’i kayıt altında olan 1 milyondan fazla Suriyeli Türkiye’de çalışıyor. 600 binden fazla çocuk okula gidiyor.”

Okunma Sayısı: 1666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sezayi

    9.10.2018 13:28:51

    hayat beleş niye gitsinler ki kendi insanımızdan esirgediklerimizi onlara ikram ediyoruz hele bi yardımlar kesilsin ya da bu ülkenin asıl sahiplerine verilenler çalışırlarsa onlara verilsin o zaman giderler. bu çocuk meselesi iyi tahmin değil. her evde birçok aile kalıyor ve hiç korunma yok.5 yıl sonra 10 milyon olurlar. şuan her mahallede, her sokakta ve neredeyse her apartmanda suriyeli komşumuz var.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı