"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müslümanlar Doğu Türkistan’a neden sessiz?

03 Ocak 2019, Perşembe 00:12
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Doğu Türkistan’da Müslümanların katledilmesine sessiz kalan dünya devletlerine seslenerek, Çin’in soy ve din kardeşliğimiz bulunan Uygurlara karşı yaptığı insanlık dışı uygulamaları şiddetle kınadığını bildirdi.

Türkiye başta olmak üzere, özellikle İslâm devletlerinin Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü izlemelerinin Müslümanları derinden yaraladığını belirten Türüt, yazılı açıklamasında, “İçinde yaşadığımız yüzyılda ekonomik, siyasî ve dinî açıdan kamplaşmalar nedeniyle özellikle Müslümanlar zarar görüyor. Ekonomik gücünün arkasına sığınan Çin’in özellikle Birleşmiş Milletler Konseyi’ndeki ağırlığı, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği nedeniyle elde ettiği ayrıcalık ve siyasi pozisyonu nedeniyle insan haklarını ihlâl ederek acımasızca zulüm yapıyor ve Müslümanları asimilasyona uğratıyor. Neredeyse 70 seneye yakın Müslümanlara baskı uygulayan Çin, Urumçi’de başlattığı katliâm ve zulümlerini arttırarak devam ettiriyor” ifadelerini kullandı.

Namaz yasaklandı

Türüt, Müslümanların sokak ortasında öldürüldüğüne dikkat çekerek, “İnançlarını yaşayanlar hapsediliyor. Evlerine zorla giriliyor. Acımasızca işkenceler yapılıyor. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren namaz kılmak ve tesettür yasaklandı. İnsan hakları ihlâllerini sürdüren Çin’e karşı İslâm devletleri seslerini çıkarmalı ve Çin’in uluslar arası mahkemeler de yargılanması için baskı yapmalıdır. Kendi vatanların da garip ve öksüz kalan Uygur Müslümanları itilip kakılırken, İslâm devletleri nasıl olurda bu zulmü görmezlikten gelebilirler?” diye sordu.

Ankara - Fatih Karagöz

Etiketler: doğu türkistan
Okunma Sayısı: 10478
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı