"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Müslümanlar ilim ve medeniyetin öncüleridir’

18 Ocak 2019, Cuma 17:22
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cuma hutbesinde, “İslam dünyası, bilgiyi ihmal etmenin ve cehalete razı olmanın bedelini hepimizin yüreğini sızlatan acılar yaşayarak ödemektedir.

Bu alandaki geç kalmışlığımızı sonlandırmak, huzurlu ve güvenli bir gelecek inşa etmek ancak bilgiye sahip olmakla mümkündür” ifadelerine yer verildi. “Müslümanlar ilim ve medeniyetin öncüleridir” konulu cuma hutbesi, Türkiye genelindeki camilerde okundu. Hutbede, öğrenme ve öğretme kabiliyetinin insana sunulan nadide nimetlerden biri olduğu belirtilerek, İslam’ın asrısaadetten beri dünyanın dört bir köşesine adalet, merhamet, barış ve güven taşıyan bir ilim medeniyeti olduğu kaydedildi. İslam’da, insanoğluna düşünme, bilgi üretme, hakikati öğrenerek kendisini ve toplumunu geliştirmenin emredildiğine işaret edilen hutbede, “Böyle bir dinin mensupları olarak Müslümanlar, tarih boyunca ‘Bilen ile bilmeyenin bir olmayacağını’ açıkça belirten Kur’an-ı Kerim’den aldıkları ilhamla yaşadıkları bütün coğrafyalarda ilmin öncüsü olmuşlardır. Tefsir, hadis, fıkıh, kelam gibi ilimlerin yanı sıra başta fizik ve astronomi olmak üzere, tıp, cebir, kimya ve hendese gibi alanlarda çığır açan adımlar atmışlardır” ifadeleri kullanıldı.

 

AA

Okunma Sayısı: 1663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı