"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ne olduğunu anlamadan bitti

29 Temmuz 2015, Çarşamba
Erdoğan dün yaptığı açıklamalarla, Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi, Demokratik Açılım gibi isimlerle anılan Çözüm Süreci’ni, mahiyetinin ne olduğu anlaşılamadan bitirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti öncesi yaptığı “Bu ülkede millî birliğimize kardeşliğimize kast edenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil” açıklamaları “Çözüm Süreci bitti” şeklinde yorumlandı. Çin ve Endonezya’yı kapsayan resmî ziyaretleri öncesinde, Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Hemen her açıklamasında Çözüm Sürecini kendisinin başlattığını belirten Erdoğan, HDP’li yöneticilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini savundu.

“Dokunulmazlıkları kaldırılsın”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Kandil ile arasına mesafe koymayan siyasetçiler hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmelidir” şeklindeki açıklamana da değinen Erdoğan, parti kapatmaya karşı olduğunu, fakat parti yöneticilerinin bir bedel ödemesi gerektiğini söyledi. HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğine işaret eden Erdoğan, “Dokunulmazlık zırhından bunları sıyırmak suretiyle bunların bedelini şu açıklamaları yapanlar, terör örgütlerini kendi arkalarında gösterenler, ‘biz sırtımızı şuraya, buraya dayıyoruz’ diyenler, bu ifadelerin bedelini ödemelidirler, ama partinin kapatılmasını asla doğru bulmuyorum” diye konuştu. 

“İç Güvenlik Yasası etkin kullanılmalı”

“Türkiye Cumhuriyeti devleti teröristlerle, onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir” sözleriyle açıklamalarına devam eden Erdoğan, İç Güvenlik Yasası’nın daha etkin bir biçimde kullanılması gerektiğini söyledi. İç Güvenlik Yasa’sının kitaplarda kalması için çıkarılmadığını belirten Erdoğan, “Eğer uygulamada sıkıntı varsa o zaman uygulayıcıların kendilerini test etmeleri gerekir” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2273
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    29.7.2015 07:49:25

    İktidara geldikleri ilk günden itibaren RİSALEİ NUR hakikatleri ile problemi çözmeye çalışmış olsalardı bugünkü tablo asla ama asla olmazdı.AKP nin iktidara geldiğinde sadece belirli dağ ve şehirde olan teröristler bugün hemen hemen her şehrimizde SOL ile birleşmiş vaziyette huzursuzluk veriyor ve yandaşları düne göre binlerce kat artmış haldedir.RİSALEİ NURLARI inhisar altına alarak,siyaset pisliklerine,hırsızlıklarına,haksızlıklarına alet edenlerin bu ülkeye vereceği yoktur ve olmadığıda bellidir.İSLAM ALEMİ liderliğinden dışlanmış TÜRKİYE yi sağlayanda SIFIR SORUN diyerek SIRF SORUN olanlar başarmışlardır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı