"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ne yazık ki hâlâ yok!

28 Mayıs 2017, Pazar 23:20
İstanbul Beylikdüzü’nde 7 kişinin vefat ettiği helikopter faciasının TV kulesine çarparak gerçekleştiği kesinleşti.

Kazadan sonra TV kulesinin helikopterdeki GPS cihazında yükseklik engeli olarak işaretlenmediğini ortaya çıkmıştı. Olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen 257 metrelik kulenin hâlâ haritada görülmediği öğrenildi.

Skorsky şirketinden bir üye, ABD’den Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu’ndan bir üye, motor üreticisi Fransız şirketten bir üye ve bir Rusya’dan da bir üyenin yer aldığı ekibin hazırladığı raporda, kazada bir sabotaj olmadığı ifade edildi. Rapora göre, helikopterin pervanelerinden bir tanesi TV kulesinin antenine çarptı, antende helikopter pervanesinin bir parçası bulundu. Birgün’ün haberine göre, Helikopter pilotu Mehmet Akif Güngören de TV kulesinin navigasyon haritalarına hala işlenmediğini doğruladı. Güngören “GPS veri tabanlarının AIP denilen dokümanlarında kulenin engeller bölümünde yer alması gerekirdi. AIP’de 100 feet yani 30 metre üzerindeki bütün engeller işaretlenmek zorundadır. Ancak kule hâlâ işaretli değil” dedi.

Okunma Sayısı: 2694
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı