"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nefret söylemi yasaklansın

17 Mart 2019, Pazar 00:20
Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Yeni Zelanda’daki terör saldırısı sonrasında Müslüman olmayan ülkelerden “nefret söylemini yasaklamalarını” istedi.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde Cuma namazı sırasında iki camiye yapılan ve 49 kişinin vefat ettiği terör saldırısı sonrasında Müslüman olmayan ülkelerden “nefret söylemini yasaklamalarını” istedi. Birliğin Başkanı Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni tarafından yapılan açıklamada, Müslüman olmayan ülkelerden nefret söylemini yasaklamaları, Yeni Zelanda’dan ise söz konusu terör saldırısı karşısında hukukî sorumluluğunu yerine getirmesi talep edildi. Yeni Zelanda’daki Müslümanların da terör saldırısının suçunu ülkedeki Yeni Zelandalılara yüklememeleri gerektiği belirtilen açıklamada, birliğin bütün üyelerine İslâmı yaymaları, toplumsal barışı ve güvenliği desteklemeleri çağrısı yapıldı.

Merhamet, her zaman nefretten büyüktür

Washington DC İslâm Merkezi’ndeki cami cemaatinden Mali vatandaşı Ahmed Sirajj, Müslümanların saldırının acısını derinden hissettiklerini belirterek, “Birbirimizi sevmeli, birbirimize uyum sağlamalı, nefret değil, huzur vermeliyiz” ifadesini kullandı. Washington’da tıp doktoru olarak görev yapan Mustafa Alam da hangi dinden ve ırktan olursa olsun nefretin her zaman yanlış olduğunu söyledi. Alam, “Merhamet, her zaman nefretten büyük olmuştur. Biz Müslümanlara yapılan saldırılarla başa çıkmamızın yolu budur. Sevgi ve merhametle inancımızın ne anlama geldiğini göstermeliyiz. Umarım ki bu kavramlar nefreti geçersiz kılacaktır. Hiçbir zaman korkmamalıyız. Her zaman cesur ve güçlü olmalı ve inancımızı takip etmeliyiz.” Öte yandan, Yahudi bir Amerikalının cami dışında Müslümanlara destek mesajları taşıyan pankartla beklemesi dikkat çekti. İsmini açıklamak istemeyen Amerikalı Yahudi, Müslümanların geçen aylarda Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh şehrindeki sinagoga yapılan saldırıdan sonra kendilerine destek çıktığını, şimdi ise sıranın kendinde olduğunu söyledi.  İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: “İbadet için toplanan masum ve savunmasız birçok insanın şehit edildiği ve birçoğunun da yaralandığı bu barbarca suç, bazı Batılı hükümetler tarafından teşvik edilen İslamofobiye karşı çok taraflı uluslar arası mücadelenin gerekliliğinin göstergesidir” dedi.

***

Obama: Her türlü nefrete karşı durmalıyız

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye düzenlenen terör saldırısına ABD’li siyasilerden tepki geldi. Eski ABD Başkanı Barack Obama da saldırıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Michelle ve ben Yeni Zelanda halkına taziyelerimizi iletiyoruz. Sizinle ve Müslüman toplumla yasınızı paylaşıyoruz. Her türlü nefrete karşı durmalıyız” çağrısında bulundu.  New York – aa

 

***

İslamofobi ile mücadele çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrindeki iki camiye yönelik terör saldırısının ardından İslamofobi ile şiddete varan her türlü aşırıcılıkla küresel mücadele çağrısı yaptı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısından dehşete düştüğünü belirterek, Müslümanlarla dayanışma ve İslamofobi ile şiddete varan her türlü aşırıcılıkla küresel mücadele çağrısında bulundu. Camilerin ve bütün ibadet yerlerinin kutsallığına dikkati çeken Guterres, Müslümanların kutsal gününde matemli Müslüman toplumu ile dayanışma çağrısı yaptı. Guterres, İslamofobi ve şiddete varan her türlü aşırıcılıkla küresel mücadele çağrısında da bulundu. New York – aa

 

AA

Okunma Sayısı: 1326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı