"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nekbe'nin 67. yılında İsrail Büyükelçiliği önündeydiler

15 Mayıs 2015, Cuma 14:47
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Ankara Şubesi, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 67. yılı sebebiyle İsrail Büyükelçiliği konutu önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Ankara Mazlumder Yönetim Kurulu Üyesi Huzeyfe Gültekin, Nekbe'nin bir hicret olduğunu ve artık bir felaketi değil, Filistin'e dönüşü anlattığını söyledi. Gültekin, İsrail'in siyonist işgali ve zulmüne karşı tavırlarını her platformda dillendireceklerini ve bu konuda kamuoyu oluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Gültekin, "Filistin'de ve Ortadoğu'da barış bölünmüş bir Filistin ile değil, ancak Müslüman, Hristiyan ve Yahudi halkların barış içinde ve beraber yaşayacağı nehirden denize tek bir Filistin ile mümkündür" diye konuştu.

Konutun önüne "Siyonist İsrail Ankara'dan defol" pankartlarıyla gelen grup, ayrıca "Siyonist abluka yenilecek, Filistinliler evlerine dönecek", "İşgal 67. yılında" pankartları açtı.

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe pankartlar da taşıyan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

İsrail'in, 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi sürecinde yerlerinden olan ve yurtlarını terk etmek zorunda kalan Filistinliler, her yıl 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük Felaket) olarak anıyor. BM'nin 1950 yılında yayımladığı rapora göre, dönemin Filistin nüfusunun yarıdan fazlası vatanını terk etmek zorunda kalarak sığınmacı konumuna düşmüştü.

AA

Okunma Sayısı: 1067
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı