"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Neşriyat temsilcilerimiz Afyon-Gazlıgöl’de buluştu

31 Ağustos 2015, Pazartesi 15:31
Büro ve neşriyat temsilcilerimiz Tazelenen hizmet şevkiyle yeni sezon öncesi Afyon-Gazlıgöl’de buluştu.

Büro ve neşriyat temsilcilerimiz yeni yayın dönemi öncesi Afyon-Gazlıgöl’de buluştu. Sefa Termal tesislerinde 150’yı aşkın temsilcimizin katılımıyla gerçekleşen toplantı verimli görüşme ve müzakerelere sahne oldu.

Gazete, dergiler, kitap, takvim gibi yayınlarımızın muhtevasının yanında pazarlama ve satışın da masaya yatırıldığı toplantıda Yeni Asya Medya Grup birim sorumluları birim çalışmaları hakkında bilgi verdiler, soruları cevaplandırdılar.

Müessese çalışanları ile temsilcilerimizi buluşturan toplantı, hizmet heyecan ve şevkinin de tazelenmesine vesile oldu. İlahiyatçı-yazar Süleyman Kösmene’nin moderatörlüğünü yaptığı toplantı Ahmet Özbabalık tarafından okunan aşr-i şerifle başladı.

İlahiyatçı-yazar Kösmene’nin Risale-i Nur’daki ilgili bölümleri atıfta bulunarak neşriyatın önemini vurguladığı takdimin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere Yeni Asya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Özdemir kürsüye geldi.

İman ve Kur’ân hizmetinde bulunan Nur talebelerini, Peygamberimizin “kardeşlerim” hitabına mazhar olmuş Asr-ı Saadet Müslümanlarına benzeten Özdemir, yapılan neşir hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Bu zamandaki cihadın manevi olduğunu hatırlatan Özdemir, bu cihadı deruhte etmenin yolunun da neşriyat hizmetleri olduğunu söyledi.

YÜKÜ BİRLİKTE KALDIRIYORUZ

Daha sonra söz alan müessesemiz Genel Müdürü Ramazan Bayram da toplantının mahiyetini ve formatını çizdi. “Bizim hizmetimiz bir yükü birlikte kaldırmak gibidir” diyen Bayram, faaliyetler neticesi elde edilecek başarı ve güzelliklerin paylaşıldıkça çoğalacağına dikkat çekti.



Termal tesislerinde yapılan bu toplantı ile hem hizmetlerimiz konuşmayı, hem de tatil tadında bir toplantı yapmayı arzuladıklarını belirten Bayram, neşriyat hizmetleri için gösterilen gayretlerin müessese çalışanlarına şevk unsuru olduğunu söyledi.

YENİ ASYA EKOLÜNÜN TEMELİ NEŞRİYAT

İzmir Neşriyat temsilcilerimizden Muharrem Okur da saha çalışmalarında elde ettiği gözlem ve tecrübelerini anlattığı "Neşriyatımızın Dünü Bugünü" konulu bir sunumla kürsüye geldi.

Yeni Asya Ekolünün hizmet temelini neşriyatın oluşturduğuna dikkat çeken Okur, “Risale-i Nur’un neşir tarihçesi incelendiğinde Bediüzzaman Hazretlerinin neşriyatı verdiği önem anlaşılır” diye konuştu.

Neşriyatımıza sahip çıkılmasını isteyen okur, sahada satış yapan elemanların çıkan eserlerimizi iyi okuyup muhataplarına tanıtmalarını istedi. Üstadın neredeyse bütün hayatının neşriyat temelli bir hizmet anlayışı içinde geçtiğini belirten Okur, mahallerdeki yapılaşmaya aktarılan kaynağın merkezî hizmetlerimizi zayıflattığına dikkat çekti.

KUR'AN ECZANESİNDEN SÜZÜLEN İLAÇLAR

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz de katılımın, hizmetlerimize sahibiyetin göstergesi olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, şifa merkezinde olduğumuza dikkat çekti.



Manevi hastalıklarımız için de Kur’ân eczanesinden süzülen ilaçlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Güleçyüz, Risale-i Nur’dan ve ondan mülhem eserlerin bu ihtiyaca cevap vereceğini kaydetti, Dahilî sıkıntılarımızı hizmetlerimizi arttırarak aşılabileceğini belirten Güleçyüz, gazete muhtevası ve teknik düzenlemeler ilgili atılımlar hakkında bilgi vererek konuşmasını tamamladı.

YENİ YAYIN DÖNEMİNDE HEDEFLER

Yeni Asya Neşriyat Müdürü Abdullah Eraçıkbaş da toplantının güzel neticelere vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında Risale-i Nur’daki neşriyatın öneminin vurgulandığı dost, kardeş, talebe muhatabiyetine dikkat çekti.

Eraçıkbaş, geçmiş altı aylık dönemde neşriyat biriminin yaptığı çalışmaları özetleyerek, yeni yayın dönemindeki hedeflerini sıraladı. Pazarlama Müdürü Türker Karataş yaptığı sunumda yeni pazarlama tekniklerini anlattı. Karataş konuşmasında öncelikli olarak yapılacak detaylı araştırma ile hedef kitlenin belirlenmesinin, pazarlaması yapılacak mala ihtiyaç hissettirilmesinin ve stratejik pazarlama yapılmasının önemine dikkat çekti.

TAKVİM PAZARINDA HAREKETLİ GÜNLER

Satış Müdürü Ahmet Ateş de kitap ve takvim pazarında hareketli günler yaşandığına dikkat çekerek, hedeflerinin önceki dönem satışlarını geride bırakmak olduğunu söyledi. Kazan-kazan mantığı ile çalıştıklarını vurgulayan Ateş, ürünlerimizin daha geniş çevreye pazarlanması ile hem kendilerinin, hem de müessesenin kazanacağına dikkat çekti.

Dergilerde dönemsel abone rekoru kırdıklarını anlatan Ateş, gazete abone ve satışı konusunda da bilgi verdi. Reklam Müdürü Ender Küçük ilan ve reklam çalışmaları hakkında bilgi vererek, Anadolu’dan daha fazla reklam ve ilan akışı beklediklerini kaydetti.

SOSYAL MEDYADA AKTİFİZ

Son olarak söz alan Sosyal Medya sorumlumuz Yasin Aydın da gelişen trendde sosyal medyanın önemine dikkat çektiği konuşmasında bu alanı yayınlarımızın tanıtımı için daha aktif kullanmamız gerektiğini vurguladı.

Sosyal medya üzerinde yaptıkların aktivitelere temsilci ve okuyucularımıza daha fazla katılım çağrısı yaptı. Neşriyat oturumu temsilcilerimizin görüş, teklif ve temennilerinin alınması ve soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Toplantının ikinci gününde de müessesemizin satış ortağı olduğu Sefa Termal tesisleri hakkında bilgi verildi. Sunum ve tesislerin gezdirilmesi ile tanıtım yapıldı. Toplantının diğer bölümünde de hac, umre ve nur menzilleri gezileri ile ilgili bilgilendirme yapılarak, temsilcilerimize bu konularda da pazarlama çağrısı yapıldı.

Selçuk Subaşı
Foto: Yasin Aydın

Okunma Sayısı: 3363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı