"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Neyiniz Menderes’e benziyor?

29 Mayıs 2015, Cuma
Yassıada’da idama mahkûm edilen DP Milletvekili Bahadır Dülger’in oğlu ve eski milletvekili Mehmet Dülger, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Menderes’e benzetilmesine tepki gösterdi.

27 Mayıs’ta darbecilerin idama mahkûm ettiği isimlerden DP Milletvekili Bahadır Dülger’in oğlu, eski AKP’li Mehmet Dülger, iktidarın Menderes ve arkadaşlarını siyasete malzeme yapmasına tepki gösterdi. Dülger, “27 Mayıs’ı AKP’nin siyasî hesaplarından dolayı sahiplenmesinden son derece rahatsızım” dedi. Zaman’da yer alan habere göre, 27 Mayıs darbesi sürecinde yaşanan zulümleri anlatan Dülger, o günlerde yaşananlarla bugünlerin kıyasının yapılamayacağını belirtti. 27 Mayıs’ta yaşanan mağduriyetlerin AKP tarafından siyasete malzeme yapılmasını eleştiren Dülger, “Karşılaştırma yapmak anlamsız, 27 Mayıs’ı AKP’nin siyasi hesaplarından dolayı sahiplenmesinden son derece rahatsızım. Ortada ne bir benzerlik var ne de bugün yaşanan bir mağduriyet. Oradaki birtakım şeyleri kullanmayı da son derece anlamsız ve yersiz buluyorum” diye konuştu. 

Menderes, görevdeyken fakirleşti

Darbeciler tarafından idam edilen Merhum Başbakan Adnan Menderes ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıyaslanamayacağını belirten ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Menderes’e benzetilmesine tepki gösteren Dülger, şunları kaydetti: “Aydın Menderes’e, ‘senin babanın Demokrat Parti başına geçmeden önce ne kadar toprağı vardı?’ denildiğinde, ‘40 bin dönüm’ diyor. Peki, ‘Yassıada’ya gittiğinde ne kadardı’ diye sorulduğunda ise ‘3 bin’ cevabını veriyor. Yani Adnan Bey, kendi malını satmış ve siyasetin gerektirdiği harcamalarda kullanmış. Hadi gelin böyle bir hesap yapalım; bakalım ne çıkacak! Menderes’e nerede benziyor?”

27 Mayıs gibi...

27 Mayıs darbesinin ardından düzmece bir mahkeme kurulduğunu anlatan Dülger, bu mahkemelerin hukuksuz kararlar verdiğini kaydetti. Erdoğan’ın 27 Mayıs’ta neler olduğunu bilmediğini iddia eden Dülger, “Benim babam da oradaydı ve en ağır cezaya çarptırıldı. Uyduruk mahkeme. Satılmış, çarpıtılmış ve pis emellere hizmet eden, onların istediği hükümleri veren yargı utançtır. Bu konular bugünle paralel. Yani adam Takrir-i Sükûn’a, İstiklal Mahkemesi’ne hâkim buluyor, Yassıada’ya hâkim buluyor, bugün hâkim buluyor. Bu nükseden bir hastalık. Böyle adalet olmaz” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 3367
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı