"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

NUR VAKFI’NDAN SURİYELİLERE YARDIM

30 Mayıs 2014, Cuma
Avustralya Nur Vakfı, Lübnan ve Ürdün’deki mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşayan Suriyeli aileler için giyecek ve gıda yardımı kampanyası başlattı.
Avustralya Nur Vakfı’ndan Suriyeli mültecilere yardım

Avustralya Nur Vakfı, Lübnan ve Ürdün’deki mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşayan Suriyeli aileler için giyecek ve gıda yardımı kampanyası başlattı. Kampanya, Avustralya’da yaşayan Müslüman toplumu tarafından büyük destek gördü. İlk konteyneri geçen hafta Ürdün’deki mülteciler için gemiye veren Nur Vakfı görevlileri, Lübnan’daki kamplarda yaşayan Suriye’liler için hazırlanan ikinci konteyner çalışmalarını sürdürüyor. Gönderilen konteynerlerde giyim, pirinç, un, çocuk maması, makarna, yağ gibi diğer temel gıda maddeleri de bulunuyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMLAR SÜRÜYOR
Ülkede yaşayan Müslüman toplumun duyarlı olduğu bu tür yardım faaliyetlerine öncülük eden Avustralya Nur Vakfı, kendi imkânları içerisinde düzenli olarak, Afrika başta olmak üzere, yoksulluk ve felâket yaşanan bölgelerde yardım hizmetleri vermeye devam ediyor. En son geçtiğimiz ay ‘Afrika’ya Sağlık Hizmetleri Projesi’ çalışması için Sudan’a sağlık hizmetleri götüren Nur Vakfı, ‘Afrika’ya Kurban Kampanyası’ ile de öne çıkıyor. Vakfın Broadmeadows şubesi görevlisi Mustafa Okur, “Avustralya Nur Vakfı olarak birinci gayemiz imansızlığın çoğaldığı ve imanların zayıfladığı günümüzde insanlara  iman ve Kur’ân hizmeti sunmak, onun yanında ihtiyaç sahibi fakir ve yoksulların da imdadına koşmaktır” diye konuştu. Yakın zamanda Soma’da yaşanan maden ocağı faciası ve Bosna’daki sel felâketi için de yardım çalışmaları başlatılacağını bildiren yetkililer, Bediüzzaman’ın “Biz muhabbet fedaileriyiz, husûmete vaktimiz yok” sözünü kendilerine düstur edinip, “Zaman lâf üretme, kavga etme zamanı değil, zaman hizmet etme zamanı. Ulaşamadığımız milyonlarca insan bizleri bekliyor” ifadelerini kullanıyor. 

Okunma Sayısı: 1005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı