"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nurların yeni durağı Aksaray

26 Mart 2017, Pazar
Aksaray’ın en kalabalık cadde ve sokaklarının 14 noktası Risale-i Nurlarla süslendi. Bediüzzaman’ı anma haftasında Aksaraylılarla buluşan Nurlar bütün Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor.

Bütün Türkiye Risale-i Nur Külliyatı ilânlarıyla birer birer donatılıyor. Çorum, Adana, Elbistan, Kahramanmaraş, İzmir, Amasya, Tire, Şanlıurfa, İstanbul, Rize derken, Risale-i Nur afişleri Aksaray ilinin caddelerini de süsledi. Yeni Asya Gazetemiz Aksaray temsilciliğimizden alınan bilgilere göre başlıca, Ulu Cami önü, Belediye önü ve meydanı, üniversite otobüs durağı olmak üzere şehrin işlek ve uğrak 14 yerin tesbit edildiği belirtilerek afişlerin asıldığı kaydedildi. Temsilcimiz billboard fikrinin, bir öneri olarak ortaya atıldığını ve 23 Mart Bediüzzaman Haftası’nın, afişlerin asılması için daha anlamlı olduğunu düşünülerek kararlaştırıldığını söyledi. 

Risale-i Nurlar tanıtılıyor

Risale-i Nur Külliyatı tanıtım ilanları yurt genelinde Yeni Asya Temsilcilikleri tarafından yoğun gayretler neticesinde bulundukları bölgenin vatandaşlarıyla buluşuyor. Risale-i Nurlar’ın önemini kavrayan hizmet erleri onları yaymak ve herkesi bu Nurlu hizmetle buluşturmak için takdire şayan bir gayret içerisinde. Yeni Asya Temsilciliklerimizin gayreti sonucu şu ana kadar 20 ilde ve 6 ilçede Risale-i Nur tanıtım çalışmaları yapıldı. 

Algıları kırmak

Temsilcimiz, bu fikrin ortaya atılmasında başlıca sebebin 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla Risale-i Nur ve Nur Cemaati ile ilgili korkuların ve birtakım algıların kırılması adına atıldığını söyledi. “Yeni Asya Gazetesi’nin devlet ile kavgalı olmadığını ve meşrû yayınevimizin devam ettiğini insanlara duyurmak, yasaklama veya illegalite olsaydı billboardlar asılmaz gibi” bir mesaj vermek istediklerini belirten temsilcimiz, ilânatların 1 hafta süreyle asılı kalacağını söyledi.

Fotoğraf çektiler

İlanatların vatandaşlar tarafından çok büyük ilgiyle karşılandığını aktaran temsilcimiz, ‘’Bazı vatandaşlarımız ilânatları görüp cep telefonlarıyla resim çektiklerine şahit olduk. Bu çok sevindirici” dedİ. Bunun, Yeni Asya Gazetesi adına çok güzel bir hizmet olduğunu belirten temsilcimiz bu tarz çalışmaların daha da yaygınlaşması ve teşvik edilmesini düşündüklerini ifade etti.

Konuyla benzer içerikler:

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız, Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Mehmet Akif Ersoy'un Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi ve Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili değerlendirmeleri Risale-i Nur'un muhteva ve mesajının anlaşılması noktasında oldukça önem taşımaktadır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602

Doğru İslâmı anlama projesi: Medresetü’z - Zehra

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/halil-elitok/dogru-islami-anlama-projesi-medresetu-z-zehra_389766

Din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir Bediüzzaman Üniversitesi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/din-ve-fen-ilimlerinin-birlikte-okutuldugu-bir-bediuzzaman-universitesi_370309

Etiketler: risale-i nur
Okunma Sayısı: 3047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı