"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nusra İdlib’den çekilmeye direniyor

18 Ekim 2018, Perşembe 18:05
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’nın Ankara’dan İdlib mutabakatı çerçevesindeki bütün anlaşmaları sonuna kadar yerine getirmesini beklediğini belirtti.

Haftalık basın toplantısında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Zaharova, Rusya lideri Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’deki buluşmalarında vardıkları anlaşmaya göre İdlib’de kurulan silâhlardan arındırılmış bölgeden tüm radikal grupların 15 Ekim’e kadar çıkmış olmaları gerektiğini hatırlattı. İdlib’de kurulan silâhsız bölgeden militanların bir kısmının gerçekten de çekildiklerini söyleyen Zaharova, ancak El Nusra Cephesi’nin (yeni adıyla Hayat Tahrir el Şam) oradan ayrılmayı reddettiğini vurguladı. Sputnik’in haberine göre Zaharova, “Nusra mensupları, El Kaide ile bağlantılı diğer bazı grupları da etrafında toplamayı başardı” diye konuştu. Zaharova, “Türk partnerlerimizin mutabakat ile ilgili çalışmaların kendi üzerlerine düşen kısmını sonuna kadar yerine getirmelerini ve mutabakatın tam olarak uygulanmasını sağlamalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: zaharova, nusra
Okunma Sayısı: 909
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı