"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

O hakimler de sürüldü

27 Mayıs 2017, Cumartesi 20:15
ByLock kaydına dayanılarak terör örgütü üyeliğinden hüküm kurulamayacağını belirterek mahkeme kararını bozan Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi üyelerinin görev yerleri değiştirildi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, tutuklamalarda örgüt üyeliği delili sayılan ByLock’la ilgili emsal bir karar aldı. ‘Bylock Kararına bzoma’ başlığıyla gazetemizde de yer alan habere konu olan emsal kararı veren hakimlerin görev yerleri değiştirildi.

T24’te yer alan habere göre mahkeme, mesaj içerikleri belli olmayan ByLock kaydına dayanılarak terör örgütü üyeliğinden hüküm kurulamayacağını belirterek Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkûmiyet kararını bozdu. Kararın ardından Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK), ByLock mahkûmiyetini oy çokluğu ile bozan Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza dairesi Başkan Zafer Yarar’ı Kayseri Hâkimliği’ne atadı. Mahkeme üyelerinden Mustafa Tosun da  aynı kararla birlikte İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne atandı. Kararda muhalif kalan üye Bayram Korkmaz ise aynı daireye mahkeme başkanı olarak atandı.

Gazetecileri tahliye eden hâkimler açığa alınmıştı

Görev yerleri değişen hâkimlerin yanı sıra daha önce de verdikleri kararlar dolayısıyla açığa alınan hâkimler olmuştu. Hukukçular bu uygulamaların yargı bağımsızlığını etkileyen kararlar olduğunu belirtiyor. 21 kişiye tahliye kararı veren Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı, hakimler Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim, HSYK tarafından açığa alınmıştı. Tahliye kararı verilen 21 sanıktan 13’ü bir başka soruşturma kapsamında, 8’i ise savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmıştı. 

Etiketler: bylock
Okunma Sayısı: 6314
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı