"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ODTÜ'deki olaylar Uludağ Üniversitesi'nde protesto edildi

24 Aralık 2015, Perşembe 19:11
Uludağ Üniversitesinde "Üniversiteli Müslümanlar Platformu" üyesi bir grup öğrenci, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti.

Üniversitenin amfi tiyatrosunda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" yazılı dövizler açıp, sloganlar attı. 

Grup adına açıklama yapan Şamil Çelik, Müslümanların varlığından rahatsız olan grupların, son günlerde üniversitelerde namaza, yardımlara ve inançlara saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu grupların Müslümanları "DAEŞ'çi" diye yaftaladığını dile getiren Çelik, "Çok açık ki İslam'a karşı yapılan bu saldırıların kaynağı İslamofobi değil, İslam düşmanlığıdır. Bilinmelidir ki DAEŞ, ne İslam'ı ne de Müslümanları temsil etmektedir. Ayrıca DAEŞ, görüldüğü üzere en çok zararı İslam'a ve Müslümanlara vermektedir" dedi.

Yaşanan bu zorbalığa karşı olduklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Hak ve adalet perspektifiyle baskı ve zorbalık gibi insanlık onuruyla bağdaşmayan yöntemleri reddederek, herkesin özgür bir şekilde, düşünceleri doğrultusunda çalışma yapmasını savunuyoruz. Darbe dönemlerinde elde ettikleri imkanlarla şımarık çocuklar gibi davrananlar, bu gerçeğin eninde sonunda farkına varacaktır."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Okunma Sayısı: 2780
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı