"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Oğluma ne oldu?

06 Ekim 2017, Cuma 18:35
IŞİD’in yakarak öldürdüğü iddia edilen iki askerden er Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, “Perişan haldeyiz, kimse bize ulaşmadı” diyerek oğlunun akıbetiyle ilgili gaiplik davası açtı. Journo’nun haberine göre, kaçırılma üzerinden üç yıl geçtiğini ifade eden baba Taş, “Bugüne kadar yetkililer bana net bir şey söylemedi. Yakılma videosunun ardından da bana açıklama yapılmadı. Sadece bekle diyorlar. Genelkurmay’a, Savunma Bakanlığı’na ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na defalarca dilekçe yazdım. Fakat hiçbiri bana geri dönmedi” diye konuştu

Çocuğu ile ilgili gaiplik davası açtığını söyleyen Baba Taş şu ifadeleri kullandı: “Çocuğumun hayatta olup olmadığına ilişkin dava açtık. Davanın sonucu Pazartesi belli olacak. Hâkim bana dosyanın kapatılacağını ve oğluma şehitlik verileceği söyledi.”

‘Oğlumun akıbetini öğrenmek hakkım’

Baba Taş eşinin de psikolojik durumun iyi olmadığı ve ilaçlar ile ayakta durduğunu ifade etti. “Annesi sürekli oğlunun yaşama umudu ile bekliyor” diyen Taş, “İnsanın evladının yakılma görüntülerinin çıkması nasıl ifade edilebilir ki. Bir babanın durumu nasıl olabilir. Benim devlet yetkililerinden ricam şu. Çocuğuma ilişkin bir açıklama yapsınlar. Eğer şehit olmuşsa ben de şehit oldu diyeyim. Tek isteğim bu. Ama eğer sağ ise bana bu mutlu haberi versinler. Bana açıklama yapmak zorundalar. Oğlumun akıbetini öğrenmek benim hakkım” dedi. Söz konusu video yayınlandıktan sonra devlet yetkililerinden net bir açıklama yapılmadı.

Yetkililer sessiz

Savunma Bakanı Fikri Işık, “Evet, üç tane askerimizin DEAŞ’in elinde olduğunu değerlendiriyoruz ancak bundan öteki tüm yorumlar teyit edilmiş bilgi değildir.” ifadelerini kullanmıştı. Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise olayın ardından şu açıklamalarda bulundu: “Bu video görüntüleri ile ilgili TSK’dan teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Bu tür terör örgütleri çok aşağılıktır. Olsun olmasın herhangi bir video görüntüsü yayınlayarak halkı korkutmak istiyor. Kusura bakmasınlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler. Terör örgütleriyle ilgili sosyal medyayı kimse kullanmasın. Herkese de tek tek hatırlatacak değiliz. Ulusal medyada bu konuda dayanışma vardır. Bu değerlendirme içerisinde hareket eden kuruluşlara teşekkürler.” Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise askerlerle ilgili sorulan soruları yanıtsız bıraktı. Genelkurmay Başkanlığı ise olayın araştırılacağını söyledi.

Etiketler: asker, ışid
Okunma Sayısı: 3479
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı