"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğrenci ve velilerin beklentilerini karşılayacağımızı ümit ediyorum

31 Temmuz 2015, Cuma 21:34
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde Anayasa Mahkemesi’nin kararının gerekçelerinde yapılması gerekenler doğrultuda yönetmelikleri hazırladıklarını söyledi.

Bakan Avcı, “Yönetmelikle ikincil mevzuatta yapılması gerekenler yapılmış olacak. Böylece velilerimizin öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, girişimcilerimizin, eğitimcilerimizin beklentilerini, hedeflerini en uygun şekilde karşılayacağımızı ümit ediyorum.” dedi. 

Bakan Avcı dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde sektör temsilcileriyle Validebağ Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından basın açıklaması yapan Bakan Avcı, dershanelerin dönüşüm programı çerçevesinde yapılan işlemlerle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nde bir karar alındığını hatırlattı. Gerekçeli kararın açıklandığını ifade eden Bakan Avcı, “Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı doğrultusunda ikincil mevzuatta yapacağımız düzenlemelerle ortaya çıkması muhtemel yasal boşluğun nasıl giderebileceğimizi başından beri yaptığımız gibi sektör temsilcisi arkadaşlarımızla istişare ederek belli bir noktaya getirdik. Bununla ilgili ikincil mevzuat çalışmalarımız olgunlaştı. İkincil mevzuat derken şunu kastediyoruz; yönetmelikte ve yönergelerde yapılacak değişikliklerle bundan böyle dönüşüm sürecine girmiş olan kurumlar, henüz girmemiş olanlar nasıl bir yol haritası izleyecekler bunu belirlemiş olduk.” diye konuştu. 

'GİRİŞİMCİLERİMİZİN, EĞİTİMCİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ EN UYGUN ŞEKİLDE KARŞILAYACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUM'

Varılan son noktayı bugün bir kere sektör temsilcileriyle enine boyuna gözden geçirdiklerini kaydeden Avcı, “Onların bu durumla ilgili son görüşlerini önerilerini, eleştirilerini, değerlendirmelerini aldık. Bizim için çok verimli bir toplantı oldu Milli Eğitim Bakanlığı olarak. Başından beri bu danışmalardan istifade ettik. Bugün de aynı şekilde çok verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bunun sonuçlarını hafta sonunda bakanlık olarak değerlendireceğiz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde yayınlayacağımız yönetmelikle ikincil mevzuatta bununla ilgili yapılması gerekenler yapılmış olacak. Böylece velilerimizin öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, girişimcilerimizin, eğitimcilerimizin beklentilerini, hedeflerini en uygun şekilde karşılayacağımızı ümit ediyorum. İnşallah önümüzdeki hafta yönetmelik yayınlandıktan sonra daha ayrıntılı olarak yaptığımız düzenlemelerin anlamını ve sonuçlarını konuşma fırsatı bulacağız. Anayasa Mahkemesi’nin kararının gerekçelerinde yapılması gerekenler, yapılanlar ve yapılması gerekenler net şekilde ortada. Bizde o doğrultuda yönetmeliğimizi hazırladık. Önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılarını zaten konuşacağız." ifadesini kullandı. 

AA

Okunma Sayısı: 1526
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı