"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğrenciler TEOG sınavında ter döküyor

26 Kasım 2014, Çarşamba 09:10
İlköğretim 8. sınıf öğrencileri, liseye girişte ilk aşama olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) girdi. 1 milyon 287 bin 847 öğrenci, bugün ve yarın iyi bir liseye girmek için ter dökecek.

8. sınıfların liseye girişinde ilk aşama olan TEOG sınavı, bugün ve yarın düzenlenecek. İkinci dönem sınavı ise 29-30 Nisan'da yapılacak. Her iki gün de 3'er dersten ortak sınav olacak olan öğrenciler, her ders için 40 dakika ter dökecek. 20'şer soruluk sınav aralarında ise 30 dakika dinlenme arası verilecek. 

Daha iyi bir lisede okumak isteyen öğrenciler ve velileri saat 09.00'da başlayacak sınavdan dakikalar öncesinde okula geldi. Son hazırlıklarını yapan çocuklar heyecanla sınava girdiler. Öğrenciler sınavda ter dökerken, velileri de yağan yağmura aldırmadan çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. 

Evlatlarının heyecanlı olduğunu belirten veliler, kendilerinin de aynı duyguları hissettiğini aktardı. Sınavdan çok çocuklarının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan velilerden bazıları evlatlarının gece yarısı heyecandan uyuyamadığını dile getirdi.

Okunma Sayısı: 763
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı