"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğretmenler bin pişman

24 Kasım 2014, Pazartesi 08:46
Eğitim-İş sendikasının 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı "gelir" araştırmasına göre, öğretmenlerin yüzde 70'e yakını mesleği bırakmayı düşünüyor.

"Öğretmenlerin yüzde 69'u daha çok nakit kazanacağı bir iş bulduğunda mesleği bırakabileceğini diyor."

Bu tespit, Eğitim-İş sendikasının 38 vilayette bin 165 öğretmenle çehre yüzde görüşerek yaptığı araştırmasına ait.

Gelirlerine ilişkin görüşlerin araştırıldığı ankete katılan öğretmenlerin yüzde 73'ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını belirtti.

Araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 61'i de gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyor.

Yaptıkları araştırmaya ilişkin bilgiler veren Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, şu bilgileri verdi:

"Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 77'sinin hiçbir sendikaya âza olmadığı, sadece yüzde 23'ünün bir sendikaya âza olduğu tespit edilmiştir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 73'ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını, yüzde 61'i gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını, yüzde 69'u ise daha çok nakit kazanacağı bir iş imkanı olursa öğretmenliği bırakacağını belirtmiştir."

Eğitim çalışanları arasında ayrımcılığa sebep olacak uygulamalara nihai verilmesini isteyen Demir, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması yönündeki söylem ve uygulamalara nihai verilmesi talebinde bulundu.

Demir, yaşanılan tüm problemlere karşın tüm öğretmenlerin, eğitim ve ilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını belirtti.

Okunma Sayısı: 1262
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • c.güleryüz

    24.11.2014 12:32:16

    Haberler alıntı yapılrken , içeriğine dikkat edilse iyi olur. "Yaratmak" gibi insanlara ve olaylara isnat edilen kelimeler kullanılıyor. Dünde "gerici eğitim" şeklinde bir ifade vardı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı