"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğretmenler mutsuz olmamalı

07 Ekim 2015, Çarşamba
DES Genel Başkanı İshak Çelebi, “Türkiye öğretmen yetiştirme politikası ve öğretmenlerin meslekî, özlük, demokratik ve ekonomik hakları ile çalışma hayatı memnuniyeti konularında örnek ülke konumunda olması gereklidir” dedi.

Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında öğretmenlerin sorun ve taleplerinin sadece ücret merkezli düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, “Öğretmenleri mutsuz bir toplum karanlıkta kalır” diye konuştu.

Türkiye’nin öğretmen yetiştirme politikası ve öğretmenlerin meslekî, özlük, demokratik ve ekonomik hakları ile çalışma hayatı memnuniyeti konularında örnek ülke konumunda olması gerektiğini kaydeden İshak Çelebi, “Türkiye’de öğretmenlik mesleğinin saygınlık ve onurunun artırılması ila başta meslekî, demokratik, özlük ve malî politikalar olmak üzere öğretmenliği tekrar seçkin bir meslek haline getirilmesini istiyoruz” dedi.

İKRAMİYE YETİŞSİN

Eğitimde alınan kararlara katılan, motivasyonu yüksek, meslek kimliğine rengini verebilen eğitim ordusuna sahip olmak adına; eğitim sisteminin ana sorunlarının çözüme kavuşturulmasını gerektiğini söyleyen Çelebi, “18. Millî Eğitim Şûrâ’sında, tüm öğretmenlere her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendika olarak teklif sunduk ve bu önerimiz oy çokluğuyla kabul edilerek şûrâ kararı haline geldi. Öğretmenlerimizin ikramiyelerinin 24 Kasımda kutlanacak olan ‘Öğretmenler Günü’ne yetiştirilmesini istiyoruz” dedi.

ÜCRET MERKEZLİ DÜŞÜNÜLMEMELİ

Öğretmenlerin sorun ve taleplerinin sadece ücret merkezli düşünülmemesi gerektiğini kaydeden Çelebi, şöyle konuştu: “Eğitim sistemiyle alâkalı çok konuşulması, tartışılması ülkemizin ilerlemesine hizmet eder. Ülkemizde eğitimin gündemin birinci maddesi olmasını hayra alamet sayıyoruz. Fakat unutmamamız lâzım gelir ki, eğitimin ruhu öğretmendir. Dünyada takriben 80 milyon öğretmen olduğu ifade ediliyor. Ülkemizde 900 bini aşkın öğretmen var. Öğretmenler tüm meslekleri yetiştiren bir meslek grubu. Öğretmenleri diğer tüm mesleklerden ayıran özelliklerden birisi de evrensellik unsurudur. Bu nedenle öğretmenlerine gereken değeri vermeyen bir ülke, öğretmenleri mutsuz bir dünya karanlıkta kalır, gülemez. Bugün hem dünyada hem Türkiye’de küresel ekonomik ve malî krizler gerekçe gösterilerek öğretmenleri ilgilendiren birçok hususta geri adımlar atılmaya başlanmıştır. Ekonomik tedbir ve tasarruf adı altında eğitime ayrılan bütçelerin azalması, öğretmen maaşlarının düşüklüğü, okulların ve eğitim sistemlerinin yapısına dönük yaz-boz müdahalelerin artması, çalışma şartlarının ağırlaştırılması, atanma ve görevde yükselme kriterlerinin esnetilmesi, iş güvencesi ve eğitimin piyasalaştırılması, sendikasızlaştırma, sarı-ideolojik sendikacılık, niteliksiz grev ve toplu sözleşme hakkı, siyaset yasağı gibi konularda olumsuz uygulamaları en büyük tehlikeler olarak görmekteyiz.”

Mücahit Çakır / Ankara

Okunma Sayısı: 1679
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı