"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL’de 572 avukat tutuklandı

29 Ocak 2018, Pazartesi 16:56
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, “Hukukun demokratikleşmesi ve haksız tutuklanan savunmanların bir an önce özgürlüğe kavuşturulması için yargı mercilerini göreve davet ediyoruz” dedi.

Sarıhan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, OHAL’de adil yargılanma haklarının ihlal edildiğini ve bu durumun avukatlık mesleğini ciddi şekilde tehdit ettiğini öne sürdü. BM tarafından kabul edilen Havana Kuralları gereğince avukatların hiçbir baskı, tehdit ve engellemeyle karşılaşmadan görevlerini yapabilmelerinin hükümetlerce garanti altına alındığını belirten Sarıhan, Türkiye’de avukatların salt yaptıkları görev nedeniyle gözaltına alındığını, tutuklandığını ve kötü muameleye maruz kaldığını söyledi. Sarıhan, Uluslararası Barolar Birliğinin raporuna göre, OHAL süresince bin 488 avukatın kötü muameleye maruz kaldığını, 572 avukatın tutuklandığını, 79’unun ise hapis cezasına maruz kaldığını aktardı. Sarıhan, “Hukukun demokratikleşmesi ve haksız tutuklanan savunmanların bir an önce özgürlüğe kavuşturulması için yargı mercilerini göreve davet ediyoruz. İktidarı önce OHAL’i kaldırmaya ve demokratik hukukun inşası için adım atmaya davet ediyoruz “ ifadesini kullandı

AA

Etiketler: ohal, avukat
Okunma Sayısı: 3226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı