"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL’de hak ihlâllerinde patlama yaşandı

24 Mayıs 2017, Çarşamba
Türkiye’de 15 Temmuz sonrasında yaşanan OHAL döneminde bireylerin maruz kaldığı hak ihlâllerinde patlama yaşandığını dile getiren Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber, “İnsanların hukuk yoluyla haklarını alma imkânı kalmadı. Bu durumda olan onbinlerce insan olduğunu biliyoruz. İşini kaybeden, haklarında dâvâ açılan, somut deliller olmadan suçlanan insanlar da hakkını aramak için açlık grevi ile canını ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

DW’de yer alan habere göre Berber, şunları söyledi: “Bireylerin hak mücadelesi için açlık grevine başvurmasının toplum psikolojisi açısından da ağır sonuçlar ortaya çıkardığını ifade eden Berber’e göre, Gülmen ve Özakça’nın sokak ortasında yaptığı açlık grevi eylemi oradan geçen tüm insanlar için bir vicdan muhasebesine dönüşmüş durumda. Dünyanın, Türkiye’nin dört bir yanından ‘açlık grevini bırakın’ çağrıları geliyor. Ana akım medyada kendine yer bulamasa da sosyal medyada yüzbinlerce insan destek açıklaması yapıyor, gelişmeleri günü gününe takip ediyor. Herkesin bir kulağı bu açlık grevlerinde olmaya başladı.”

Etiketler: ohal, khk
Okunma Sayısı: 3839
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    24.5.2017 13:37:13

    OHAL demek HAK-HUKUK-ADALET i yoketmektiiir.Bu yaşanılanlar sadece bunun teyidi ve delili olmaktadır.

  • ali

    24.5.2017 13:00:39

    BİRİLERİDE diyordu rahat ve huzur gelene kadar ohale devam. insanları mahvettiler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı