"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL dosyaları 9 renge ayrıldı

09 Ağustos 2017, Çarşamba
Darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilenlerin yanısıra kapatılan dernek ve vakıfların itirazlarını değerlendirecek OHAL komisyonuna şu zamana kadar 38 bin 500 başvuru yapıldı.

Kamudan şu zamana kadar kanun hükmünde kararnamelerle 110 binden fazla kişi ihraç edilmiş, 5 bin kurum ve kuruluş kapatılmıştı. Habertürk’ün haberine göre, OHAL komisyonu için kapatılan Askeri Yargıtay binasında çalışmalara başlandı. Başvurular internetten yapılırken, on binlerce dilekçe de sınıflandırmada kolaylık olması için renklendirildi. Buna göre her kuruma bir renk verilerek, başvurular aynı renkler altında dosyalandı. Dosyaların üzerinde başbakanlık logosu yer alırken, başvuranın adı soyadı, kimlik numarası, kurumu ve hangi KHK’yla ihraç edildiği gibi bilgiler de kaydedildi.

 

Toplantı ve karar yeter sayısı dört olacak

Kırmızı dosyalara Millî Eğitim Bakanlığı, maviye Emniyet Genel Müdürlüğü, sarıya İçişleri Bakanlığı, turkuvaza Sağlık Bakanlığı, kahverengiye başbakanlık, bordoya Adalet Bakanlığı, yeşile Millî Savunma Bakanlığı, griye YÖK, HSYK, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, laciverte ise diğer kurumlardan yapılan başvurular konuldu. Yedi kişiden oluşan komisyonda dosyaların incelenmesi KHK sırasına göre yapılacak. Ardından ön incelemeyi geçen dosyalar komisyonca görüşülecek. Sözlü ifade verme veya tanık dinletme mümkün olmayacak. Toplantı ve karar yeter sayısı dört olacak. Çekimser oy kullanılamayacak ve başvuran eğer isterse komisyon kararlarını idare mahkemelerine taşıyabilecek.

Etiketler: ohal, dosya
Okunma Sayısı: 4434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı