"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'OHAL hukuksuzluk hali değildir'

05 Ekim 2016, Çarşamba 12:32
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "OHAL hukuksuzluk hali değildir." dedi.

Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen iki ismin ant içme töreninde konuşan AYM Başkanı Arslan, ''OHAL hukuksuzluk hali değildir'' ifadesini kullandı.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU DA TÖRENDE

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, AYM üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in ant içme töreninde konuştu. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

"OHAL HUKUKSUZLUK HALİ DEĞİLDİR"

''AYM üyeleri yeminlerine sadık kalacaktır.'' diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, törende özetle şöyle konuştu:

''15 Temmuz'un arkasında vesayetçi anlayış yatıyor. Darbeler tam bir siyasi sapkınlıktır. Bu millet canı ve kanı pahasına darbelere karşı olduğunu göstermiştir. OHAL hukuksuzluk hali değildir, Anayasa'da detaylı bir şekilde düzenlenmiştir. 15 Temmuz sonrası oluşan birlik biz düşüncesini yeniden inşa etmiştir.

"DARBE GİRİŞİMİNİN HİÇBİR HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ"

Darbelerin ve darbe girişimlerinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Hiç kimse veya hiçbir kurum şu ya da bu metinden, seküler ya da dini kökenli herhangi bir ideolojiden darbelere gerekçe çıkaramaz. Türkiye'de demokratik anayasal rejimin asıl koruyucusu milletin kendisidir. 15 Temmuz direnişi Anayasa'nın özellikle başlangıç kısmını anlamlı hale getirmiştir.

"15 TEMMUZ'DA HÜR DÜNYA İYİ BİR SINAV VEREMEDİ"

Hiçbir anayasa, demokratik anayasal düzeni ortadan kaldırmaya kasteden eylemler karşısında kayıtsız kalamaz. Modern demokratik anayasaların neredeyse tamamında bu tür durumlarda temel hak ve özgürlüklerin daha fazla sınırlanmasına izin veren olağanüstü yönetim usulleri öngörülmüştür. Bunun nedeni olağanüstü rejimlerin temelinde 'zaruret' olgusunun bulunmasıdır. Devlet ve milletin varlığına yönelik ağır tehditler hiç kuşkusuz bir zaruret hali oluşturur. 15 Temmuz konusunda hür dünya iyi bir sınav veremedi.''

AA

Okunma Sayısı: 2824
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    5.10.2016 17:41:32

    Zıddına bakarsak NORMAL HAL HUKUKSUZLUK mu oluyor.

  • Toygar

    5.10.2016 13:11:05

    Gaz alma operasyonu bu! Başka ne olabilir ki!

  • kerem

    5.10.2016 12:49:29

    Yaaaa ne büyük tezat.Hem herşeyi millete bağla(güç o,iktidar o,irade o demokrasi o,kurtarıcıo ,kahraman o),; hemde yargısız sorgusuz sualsiz millete eziyet et.Bu mu hukuk?Bu mu adalet?Artık söz bitti

  • CESUR ADAM

    5.10.2016 12:40:59

    Ülkenin başının ANAYASAYI TANIMIYORUM dediği yerde çay bahçesine çap biçmeye gidenlerin bu açıklamaları YASALARI BİÇMİŞLER çokmu desek cuk diye oturur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı