"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL’i kaldırın çağrısı

16 Mayıs 2017, Salı
Çok sayıda akademisyen, yazar ve gazeteci çatışmacı ortam, nefret dili, hukuk ihlalleri, hak ve özgürlüklerin kısıtlanması, can ve mal güvenliği, ahlak aşınması ve toplumsal duyarsızlıktan endişe duyduklarını bildirerek olağanüstü halin (OHAL) kaldırılması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, çok sayıda aydın, gazeteci ve yazar, OHAL’in kaldırılması için yazılan çağrı metnine imza attı. Kendilerini ‘bu toprakların ortak sahibi’ olarak niteleyen imzacılar, kutuplaştırılmak, Türk-Kürt, dindar-laik, ‘Evet’çi-‘Hayır’cı diye bölünmek istemediklerini belirtti: “İnancımızı, dinimizi, dilimizi, kültürümüzü, hayat tarzımızı kendi seçtiğimiz gibi, özgür, eşit, korkusuz, huzur içinde yaşamak; birbirimize güvenmek, dayanışmak istiyoruz.” Referandumun şaibeli sonuçlarını kabul etmediklerini bildiren imzacılar, “Bir arada güven içinde yaşamak için, acilen: Hukuk ihlallerine yol açan OHAL’in kaldırılmasını, toplumun her kesimine yayılan mağduriyetlere karşı adalet ve hukuk güvenliğinin vakit geçirmeksizin tesisini, Meclis’in yasama ve denetleme yetkisinin güçlendirilerek iadesini, hesap veren, anayasal, şeffaf devlet için kararlı adımlar atılmasını, gizli oy ve şeffaf sayım temelli sandık güvenliğinin sağlanmasını” talep etti.

Etiketler: ohal
Okunma Sayısı: 5216
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    16.5.2017 12:01:38

    ohal çok iyi. istediğin hukuksuzluğu rahatça yapabiliyorsun

  • Bir magdur

    16.5.2017 00:19:51

    Yahu bu iktidarin evet demeyecegi ne varsa saymissiniz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı