"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL kalkmadan normalleşme olmaz

17 Mayıs 2017, Çarşamba
15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ile son yıllarını baskı ve şiddetin gölgesinde geçiren Diyarbakır’da barut kokusu yavaş yavaş dağılıyor fakat baskılar devam ediyor.

İnsan Hakları Derneği’nin verilerine göre, yılın ilk 3 ayında bölgede yaşanan hak ihlallerinin sayısı 9 bine ulaşmış durumda. İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, “Yalnızca Diyarbakır’da değil, tüm bölgede normalleşmenin çok uzağındayız” dedi. DW’nin haberine göre, şehir merkezinde askeri operasyonların bitmesinin ve insanların yeniden sokağa çıkmaya başlamasının sevindirici bir gelişme olsa da çok yetersiz olduğunu söyleyen Bilici, şunları ekliyor: “Neredeyse tüm sivil toplum örgütleri yargılanıyor, en ufak bir eylem yapmak yasak. Bölgede iktidara muhalif olup da rahat hareket edebilen, kaygı duymayan kimse yok. OHAL kaldırılmadan ve siyasi operasyonlar durmadan, ifade özgürlüğünü önündeki engeller kaldırılmadan normalleşmeden söz etmek mümkün değil.”

Etiketler: ohal
Okunma Sayısı: 2591
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı