"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL Komisyonu’na başvurular tamamlandı

16 Eylül 2017, Cumartesi
Kamudan ihraç edilen yaklaşık 110 bin kişi ile kapatılan kurumların temsilcilerinin yaptığı itirazları değerlendirmek için kurulan Olağanüstü Hal İşlemlerini İnceleme Komisyonu mesaisine hafta başından itibaren başlayacak.

Matbu olarak hazırlanan soru formlarında kişilerin neden ihraç edildiği kurumlara sorulacak. Milliyet’te yer alan haberde, kurum yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün mesai saati bitiminde başvurular 102 bine ulaştı. Yetkililer, KHK ile tüm yargı organları ve idareye yapılan başvuruların da komisyona devredilmesinin düzenlendiğini anımsatarak, toplam başvuru sayısının 120 bini aşacağını öngördüklerini söyledi. Bu kapsamda, AİHM ve Anayasa Mahkemesi’ndeki başvurular da komisyona aktarıldı. 60 günlük başvuru süresinin bitmesiyle, komisyonun inceleme süreci de başlamış oldu. KHK ile yapılan düzenlemeye göre, komisyon, 2 yıl içinde başvuruları karara bağlayacak. Ancak süre yeterli gelmezse, birer yıllık uzatma kararları verilebilecek. Çıkartılan yeni KHK’larla ihraç edilenler de 60 günlük bir başvuru süresi içinde itiraz dilekçesi verebilecek. 23 Temmuz 2016’da çıkarılan KHK ile ihraç edilenlerin başvurularını ele alarak işe başlayacak komisyonla ilgili endişelerden biri de değerlendirmelerin uzun zamana yayılacak olması. Kurum yetkilileri, bu konuda bir tarih vermekten kaçınıyor.

Etiketler: ohal komisyonu
Okunma Sayısı: 5091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı