"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL Komisyonu’nun kararı uzun sürecek

01 Ağustos 2017, Salı 00:07
OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu başvuruları almaya başladı.

İnsan Hakları Hukukçusu Kerem Altıparmak’a göre komisyonun karar vermesi uzun sürecek. Altıparmak, “Komisyon uzun süre karar vermeyecek. 60 gün başvuruları alacak. Ardından mahkemelere açılmış davalar var. Bu davalar 60 gün süre dolduktan sonra gönderilecek. Sonra Komisyon “Biz tasnif yapıyoruz” diyecek. Nereden baksanız 3-4 ayı bulur. Yıl sonuna kadar bir karar çıkması mümkün görünmüyor” dedi. GazeteDuvar’da yer alan habere göre, 15 Temmuz darbe girişiminden tam 1 yıl sonra kurulan OHAL İnceleme Komisyonu, 17 Temmuz itibariyle başvuruları almaya başladı. Gözler onbinlerce kişinin umut bağladığı Komisyon’dan çıkacak kararlarda. Ancak İnsan Hakları Hukukçusu Kerem Altıparmak’a göre komisyondan 2017 yılı sonuna kadar bir karar çıkması mümkün değil.

‘Bir dosyaya 65 saniye’

“Bu dosyaları 2 yılda hangi yetenek ve yetkilerdeki insanlar hangi bilgilerle inceleyecek” diye soran Sarıhan, “Yapılan hesaplara göre bir dosyaya 65 saniye inceleme süresi düşüyor. Saniyelerle bir dosyanın incelenmesi, o dosyanın incelenmemesi demektir. O nedenle bence Komisyon, ölü doğmuş bir çocuktur. Doğru olan normal hukuk yollarının işletilmesidir. AİHM için de bir aldatma söz konusu. AİHM bunu sağlıklı bir iç hukuk yolu zannediyor. Bu düzenlemeyle insanların AİHM’den sonuç almasının da, AYM’ye bireysel başvuru yapmalarının da önü kesildi.” dedi.

Etiketler: ohal komisyonu
Okunma Sayısı: 5948
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı