"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL komisyonundan yeni bahane

30 Mayıs 2017, Salı
OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelere (KHK) yargı yolunu açan OHAL Komisyonu’nun kurulmasına 2 Ocak’taki Bakanlar Kurulu’nda karar verildi.

23 Ocak tarihli 685 Sayılı KHK ile 7 üyeli komisyon kuruldu. Mağduriyetleri inceleyecek komisyonun başkan ve 6 üyesi 16 Mayıs’ta belirlendi. Şimdi de komisyonun bina ve personel eksikliği nedeniyle faaliyete geçemediği belirlendi. OHAL Komisyonu’nun Başbakanlık binası dışında çalışması için müstakil bir bina aranıyor. Hürriyet’in haberine göre, bu amaçla da belirlenen 2 - 3 binayla ilgili değerlendirmeler sürüyor. Komisyonda çalışacak olan, aralarında yargı ve emniyetten uzman isimlerin de yer alması beklenen yaklaşık 150 kişi için de çalışma yürütülüyor. 15 Temmuz sonrası 97 bini aşkın memur ihraç edilip 30 binden fazlası açığa alındı. Yaklaşık 150 bin şüpheliye işlem yapıldı. 1500 dernek ve 123 vakfın varlığı sona erdirildi. Anayasa Mahkemesi’ne 70 bini aşkın bireysel başvuru yapılırken, idare mahkemelerine binlerce dava açıldı. Komisyona bu çerçevede 200 bine yakın başvuru gelmesi bekleniyor.

Etiketler: ohal komisyonu
Okunma Sayısı: 7237
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sezer

    31.5.2017 00:07:04

    eninde sonunda tüm madurlara hakları iade edilecek bugün hukuk kuralları askıda olsada bu durum devamlı hale getirilemez

  • beyaz

    30.5.2017 14:18:48

    Allah bu dunyada kasitli olarak adaleti geciktirenlere ahirette mustehak olduklari sekilde mukabelede buunsun insallah. Belli ki bu davalar hakkin divanina kaldi...

  • HÜSEYİN İLHAN

    30.5.2017 07:29:35

    ADALET i savsaklayanların,savsaklatanlarında kafasının içindekini RABBİMİZ BİLİYOR.O ADALETLE HÜKMEDENDİR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı