"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL uzatıldıkça ekonomi bozuluyor

10 Ocak 2018, Çarşamba 23:50
Ekonomist Gülden Atabay Şanlı Ahval’de yazdığı ‘OHAL uzatıldıkça ekonomi bozuluyor’ başlıklı yazısında OHAL’in ekonomiye verdiği zarara değiniyor.

Şanlı şunları yazdı; “Hükümet elbette ki sonu gelmeyen olağanüstü hal uygulamasının Türk ekonomisinin zor kazanılmış direncini zayıflattığını reddediyor ve OHAL’in ülkedeki günlük hayata veya ekonomik faaliyetlere hiçbir olumsuz etkisi olmadığını söylüyor. Rakamlar ise hükümetin öne sürdüğü bu savı onaylamıyor. (…) Bu yüzden, hukuk, demokrasi ve insan hakları hızla geriye doğru gidiyor. Türkiye’nin bu gibi kavramlara fazla değer vermeyen Rusya ile ekonomik yakınlaşmaya ve hatta bağımlı olmaya doğru ilerlemesi de ayrıca endişe konusu. Fakat gerçekte Türkiye ekonomisi adına en büyük sorun tam da bu yönetişim problemlerinin kökeninde kararların tek bir kişinin onayı olmadan alınamıyor oluşu. Olağanüstü hal yönetiminin bir buçuk yıldan fazla süreyi doldurduğu bu günlerde Türkiye’nin otoriterliğe doğru kayışı tartışmalarıyla beraber; ekonominin şu anki hali Türkiye gibi dinamik bir ülkeyi OHAL’le yönetmeyi uzun zaman sürdürmenin hem toplumsal hem de ekonomik anlamda ne kadar zarar verdiği çoktan kanıtlanmış durumda.

Etiketler: ohal
Okunma Sayısı: 1240
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı